En mettende suppe med en smak du sent vil glemme.

Ingredienser 

  • 1 stk rødbete
  • Ca. 200 g Poteter (2 store eller 4 små)
  • 1 stor sjalottløk (eller 2 små)
  • 1 fedd vårløk
  • 8 dl – 1 l melk 
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 200 g Fetaost
  • Saften fra 1/2 lime 
  • Salt og pepper 

Oppskrift

  1. Skrell og hakk opp løk, hvitløk, poteter og rødbete. Smelt litt smør i en stor kjele og stek grønnsakene noen minutter til løken er mør. 
  2. Tilsett væske og buljongterningen og kok opp. Hold igjen litt på væsken og tilsett mer om du ønsker en tynnere suppe. La småkoke til rødbeten og potetene er møre (20-30 min). Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender og smak til med salt, pepper og limejuice. Dryss over fetaost og server gjerne suppen med lune rundstykker.

Notater

  • Tilsett gjerne en proteinkilde som f.eks. kylling eller kikerter.
  • Melk kan erstattes med vann eller 50/50 melk og vann.
  • Jeg brukte en blanding av helmelk og lettmelk. 
  • Har du rester av kokte poteter kan du tilsette disse mot slutten av koketiden før du blander suppen. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar