Jeg er nok litt over gjennomsnittet glad i restemat. Jeg elsker å åpne kjøleskapet, se hvilke rester jeg har igjen fra uka og sette sammen en stor salat med masse digg. I denne varianten har jeg brukt hjemmelagde krutonger som karbohydratkilde. Perfekt å lage hvis du har litt tørt brød til overs.
Ingredienser
Krutonger:
- Brød (oppdelt i terninger)
- Olje
- Krydder og urter (salt, hvitløk, basilikum etc)
Salat:
(2 porsjoner)
- 4 stk kokte egg
- 50 g Spekeskinke
- 100 g fetaost (i olje)
- 1 stk søtpaprika
- 1 liten mango
- Salatblanding
Oppskrift
Krutonger:
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Del brødskivene opp i terninger, ha dem i en bolle og vend i olje og krydder. Jeg pleier å bergene ca. 1 ss olje pr. brødskive. Fordel brødterningene på et stekebrett og stek i ovnen i 10-20 min til de er gyldne og sprø. Steketid avhengige av hvor tørt brødet er.
Salat:
- Kok egg (hvis du ikke har ferdigkokte egg i kjøleskapet). Del opp kokte egg, spekeskinke, søtpaprika og mango.
- Fordel salatblanding i skåler sammen med resten av salatingrediensene. Topp med krutonger og bruk oljen fra fetaosten som dressing.
Notater
- Tilsett det du ønsker/har til overs. Dette er kun et eksempel på min restesalat. Jeg anbefaler å tilsette både karbohydrater, fett og proteiner for et fullverdig måltid.
- Krutongene kan brukes til salater, supper osv.
- Lag en stort porsjon så har du middag/lunsj i flere dager.
- Fetaost kan erstattes med annen type ost, spekeskinke kan erstattes med kokt skinke og mango