Jeg er nok litt over gjennomsnittet glad i restemat. Jeg elsker å åpne kjøleskapet, se hvilke rester jeg har igjen fra uka og sette sammen en stor salat med masse digg. I denne varianten har jeg brukt hjemmelagde krutonger som karbohydratkilde. Perfekt å lage hvis du har litt tørt brød til overs. 

Ingredienser

Krutonger:

  • Brød (oppdelt i terninger)
  • Olje
  • Krydder og urter (salt, hvitløk, basilikum etc)

Salat: 
(2 porsjoner)

  • 4 stk kokte egg
  • 50 g Spekeskinke
  • 100 g fetaost (i olje)
  • 1 stk søtpaprika
  • 1 liten mango
  • Salatblanding

Oppskrift

Krutonger: 

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Del brødskivene opp i terninger, ha dem i en bolle og vend i olje og krydder. Jeg pleier å bergene ca. 1 ss olje pr. brødskive. Fordel brødterningene på et stekebrett og stek i ovnen i 10-20 min til de er gyldne og sprø. Steketid avhengige av hvor tørt brødet er.

Salat:

  1.  Kok egg (hvis du ikke har ferdigkokte egg i kjøleskapet). Del opp kokte egg, spekeskinke, søtpaprika og mango. 
  2. Fordel salatblanding i skåler sammen med resten av salatingrediensene. Topp med krutonger og bruk oljen fra fetaosten som dressing.

Notater

  • Tilsett det du ønsker/har til overs. Dette er kun et eksempel på min restesalat. Jeg anbefaler å tilsette både karbohydrater, fett og proteiner for et fullverdig måltid.
  • Krutongene kan brukes til salater, supper osv.
  • Lag en stort porsjon så har du middag/lunsj i flere dager.
  • Fetaost kan erstattes med annen type ost, spekeskinke kan erstattes med kokt skinke og mango

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email