Jeg er nok litt over gjennomsnittet glad i restemat. Jeg elsker å åpne kjøleskapet, se hvilke rester jeg har igjen fra uka og sette sammen en stor salat med masse digg. I denne varianten har jeg brukt hjemmelagde krutonger som karbohydratkilde. Perfekt å lage hvis du har litt tørt brød til overs. 

Ingredienser

Krutonger:

  • Brød (oppdelt i terninger)
  • Olje
  • Krydder og urter (salt, hvitløk, basilikum etc)

Salat: 
(2 porsjoner)

  • 4 stk kokte egg
  • 50 g Spekeskinke
  • 100 g fetaost (i olje)
  • 1 stk søtpaprika
  • 1 liten mango
  • Salatblanding

Oppskrift

Krutonger: 

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Del brødskivene opp i terninger, ha dem i en bolle og vend i olje og krydder. Jeg pleier å bergene ca. 1 ss olje pr. brødskive. Fordel brødterningene på et stekebrett og stek i ovnen i 10-20 min til de er gyldne og sprø. Steketid avhengige av hvor tørt brødet er.

Salat:

  1.  Kok egg (hvis du ikke har ferdigkokte egg i kjøleskapet). Del opp kokte egg, spekeskinke, søtpaprika og mango. 
  2. Fordel salatblanding i skåler sammen med resten av salatingrediensene. Topp med krutonger og bruk oljen fra fetaosten som dressing.

Notater

  • Tilsett det du ønsker/har til overs. Dette er kun et eksempel på min restesalat. Jeg anbefaler å tilsette både karbohydrater, fett og proteiner for et fullverdig måltid.
  • Krutongene kan brukes til salater, supper osv.
  • Lag en stort porsjon så har du middag/lunsj i flere dager.
  • Fetaost kan erstattes med annen type ost, spekeskinke kan erstattes med kokt skinke og mango

Skriv En Kommentar