Quesadillas – en texmexfavoritt som kan varieres i det uendelig! I denne varianten har jeg byttet ut halvparten av kyllingen med bønner, supert om du vil kutte ned på kjøttmengden og øke inntaket av kostfiber. Fyll tacolompene med ditt favorittfyll og server som forrett, hovedrett eller som en del av tacomiddagen. NAM!

Ingredienser

(Til 4 sultne)

  • 400 g kylling 
  • 1 boks hermetiske bønner (brune)
  • 1/2 rødløk
  • 1 paprika
  • 1 pose tacokrydder (eller fajitaskrydder)
  • 1 glass tacosaus
  • 8 tacolomper/wraps
  • ca. 4 dl revet ost

Tilbehør

  • Guacamole
  • Rømme/kesam/créme frâiche (mager)
  • Salsa/tacosaus
  • Salat

Oppskrift

  1. Skjær løk, paprika og kylling i strimler og skyll bønnene.
  2. Surr løken noen minutter i en panne med litt olje før du tilsetter paprika og kylling. Når kyllingen er gjennomstekt tilsetter du bønnene og krydderet. Bland alt godt sammen.
  3. Smør tacosaus på den ene halvdelen av lompen og topp med fyll og ost. Brett sammen og stek noen minutter på hver side i en stekepanne på middels varme til osten har smeltet og utsiden er sprø.
  4. Server gjerne med guacamole, lettrømme og salsa.

Notater

  • Kylling kan byttes ut med annen proteinkilde som kjøttdeig eller mer bønner for en kjøttfri variant.
  • Quesadillas passer bra som forrett eller som en del av tacomiddagen. Mange dropper kjøttet og baserer den kun på ost.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email