Det er mange år siden jeg lagde min første frokostkake. Det er denne frokosten jeg tyr til når jeg har lyst på noe sunt, søtt og raskt eller trenger en pause fra havregrøten. Jeg tilsetter gjerne frukt og bær i sesong og nå er det høytid for gresskar. Jeg elsker gresskar! Denne frokosten tar deg maks 5 minutter å lage og inneholder masse bra næringsstoffer som gir deg en super start på dagen.

Ingredienser

Kake

  • 1 egg
  • 4 ss gresskarpuré
  • 4 ss havregryn eller annen meltype
  • 2 ss sukrin gold
  • 1/4 ts bakepulver
  • 2-4 ts kanel
  • 1/2 ts kardemomme
  • En klype salt 

Topping

  • 2 toppet ss vaniljekesam 
  • Nøttesmør

Oppskrift

  1. Bland sammen alle ingrediensene til kaken i en skål. Dekk skålen med plast og kjør i mikroen i ca. 3 min. Steketiden kan variere så følg med, du vil ikke ha en tørr kake. 
  2. Topp kaken med vaniljekesam/yoghurt og en god dæsj nøttesmør. 

Notater

  • Bruk den meltyper du foretrekker. Noen meltyper absorberer mer væske enn andre så det er mulig du må tilsette mer puré eller litt melk.
  • Gresskarpuré kan erstattes med annen fruktpuré som f.eks. eplemost eller vaniljekesam. 
  • Sukrin gold kan erstattes av sukker eller honning.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email