Disse kjeksene er sunne, søte og proppfulle av både kostfiber og proteiner. De holder seg godt i lunsjboksen og passer bra som mellommåltid eller sunn hverdagsdessert. De er naturlig melkefrie og kan enkelt gjøres gluten – og sukkerfrie. Jeg valgte å tilsette hakkede mandler men andre typer nøtter, tørket frukt eller hakket sjokolade smaker også supergodt i disse kjeksene.

Ingredienser

 • 300 g linser (kokte eller hermetiske)
 • 100 g havre (glutenfri om nødvendig)
 • 50 g sukrin gold (eller brunt sukker)
 • 1 egg
 • 1 ts kanel 
 • 1/2 ts salt 
 • 2 ts bakepulver
 • Vaniljeessens/stevia eller vaniljesukker (valgfritt for søtere kjeks)
 • Valgfritt fyll: hakkede mandler, tørket frukt, sjokoladebiter

Oppskrift

 1. Ha alle ingrediensene (bortsett fra fyllet) i en bakebolle. Bruk en stavmikser til å mose ingrediensene sammen til en jevn deig. Jeg liker å ha litt tyggemotstand i kjeksen så jeg lot det være litt tekstur i deigen. Rør inn ditt valg av hakkede mandler/nøtter, tørket frukt, sjokolade etc og fordel kjeksene utover et stekebrett. Jeg fikk ca. 12 kjeks.
 2. Stek på 190 grader i 12-15 min til kjeksene begynner å bli gyldne i kantene. Avkjøl på rist. Disse passer godt som mellommåltid eller sunn dessert.  

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar