Disse kjeksene er sunne, søte og proppfulle av både kostfiber og proteiner. De holder seg godt i lunsjboksen og passer bra som mellommåltid eller sunn hverdagsdessert. De er naturlig melkefrie og kan enkelt gjøres gluten – og sukkerfrie. Jeg valgte å tilsette hakkede mandler men andre typer nøtter, tørket frukt eller hakket sjokolade smaker også supergodt i disse kjeksene.
Ingredienser
- 300 g linser (kokte eller hermetiske)
- 100 g havre (glutenfri om nødvendig)
- 50 g sukrin gold (eller brunt sukker)
- 1 egg
- 1 ts kanel
- 1/2 ts salt
- 2 ts bakepulver
- Vaniljeessens/stevia eller vaniljesukker (valgfritt for søtere kjeks)
- Valgfritt fyll: hakkede mandler, tørket frukt, sjokoladebiter
Oppskrift
- Ha alle ingrediensene (bortsett fra fyllet) i en bakebolle. Bruk en stavmikser til å mose ingrediensene sammen til en jevn deig. Jeg liker å ha litt tyggemotstand i kjeksen så jeg lot det være litt tekstur i deigen. Rør inn ditt valg av hakkede mandler/nøtter, tørket frukt, sjokolade etc og fordel kjeksene utover et stekebrett. Jeg fikk ca. 12 kjeks.
- Stek på 190 grader i 12-15 min til kjeksene begynner å bli gyldne i kantene. Avkjøl på rist. Disse passer godt som mellommåltid eller sunn dessert.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂