Denne potetsalaten er en slager til grillmaten! Jeg har tilsatt grillet paprika og mais som gir en ekstra god smak. 

Ingredienser 

  • 1 boks Creme fraich (300g)
  • 8 stk kokte nypoteter (evt 4 store)
  • 1 stk rød paprika 
  • 2 stk Vårløk
  • 1 stk maiskolbe (evt 4 ss maiskorn)
  • 2 ss hakket gressløk
  • 1 ts Sitronsaft
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper

Oppskrift

  1. Kok poteter hvis du ikke allerede har ferdigkokte poteter. 
  2. Grill paprika og maiskolben noen minutter på hver side. Maiskolben skal være gylden. Det gjør ikke noe om paprikaen får grillmerker. Du kan også bruke grillpanne eller grillfunksjon i ovn. Grillet mais kan erstattes med hermetisk mais. 
  3. Avkjøl paprikaen og fjern stilken og skallet. Kutt opp paprikaen i biter og skjer maiskornene av maiskolben. Hakk opp gressløk og vårløk. Skrell potetene og del de opp i passe store biter.
  4. Ha créme fraiche i en bolle og rør inn krydder og sitronsaft. Smak deg frem og tilsett eventuelt litt sukker/maislake eller krydder. Vend inn grønnsakene og potetene og server.

Notater

  • Créme fraich kan erstattes med rømme. 
  • Du kan droppe å grille paprikaen men dette steget hever smaken. 

Skriv En Kommentar