En deilig grateng som gir fredagsfølelse! Bruk gjerne denne oppskriften som inspirasjon og tilsett det du liker å toppe pizzaen din med. Denne gratengen er også en super måte å få brukt opp rester på.

Ingredienser 

  • 600 g poteter
  • 1 middels løk (jeg brukte sjalottløk)
  • 1 fedd hvitløk
  • 100 g skiver sopp (jeg brukte aroma)
  • 200 g karbonadedeig
  • 100 g skinke 
  • 390 g hakkede tomater med hvitløk og oregano 
  • 1 boks mais
  • 300 g créme fraiche
  • ca. 100 g revet ost 
  • 1/2- 1 ss pizza krydder (eller 1 ts tørket oregano, 1 ts salt, 1/4 ts chili), 
  • Valgfritt: pepperoni 
  • Olje

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 220 grader. Skyll potetene og del de i noen millimeter tykke skiver. Ha skivene i en bolle og vend de i litt olje før du sprer de utover et stekebrett. Stek på 220 grader i 15-20 min til potetskivene er møre. I mellomtiden lager du kjøttsausen.
  2. Lag kjøttsaus ved å hakke opp løken, hvitløken og soppen og stek det på middels varme i litt olje til løken er mør. Tilsett karbonadedeig og skinke og stek til karbonadedeigen er gjennomstekte. Tilsett deretter hakkede tomater, krydder og mais og la småputre i 10-15 min til kjøttsausen er redusert. 
  3. Fordel halvparten av potetskivene i bunnen av en ildfast form, spre halvparten av kjøttsausen over, deretter halvparten av créme fraîche boksen og så ost. Legg et nytt lag med poteter over osten, deretter resten av kjøttsausen, créme fraîche og ost. Topp det hele med pepperoni, senk temperaturen til 200 grader og stek gratengen i 12-15 min til osten er smeltet og gylden. Server gjerne med en grønn salat. 

Notater

  • Tilsett gjerne dine favoritt pizza-toppinger.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar