Jeg går alltid rundt med ideer til oppskrifter i hodet. Det blir ofte litt prøving og feiling før jeg blir fornøyd med resultatet men denne gangen klaffet alt på første forsøk. Smakene ble akkurat slik jeg så for meg! Tertene er sunne, søte og gode. De er også superenkle å lage og perfekt på servere til kaffen, som en sunn dessert eller et morsomt innslag på kakebordet. 

Ingredienser 

  • 1 dl glutenfritt mel (0,5 dl mandelmel + 0,5 dl lys melblanding)
  • 50 g kesam
  • 1 egghvite 
  • 40 g sukrin gold
  • Noen dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
  • 1/2 ss kanel
  • En klype salt
  • Eplesyltetøy (se notater for oppskrift)
  • Marsipan (se notater for oppskrift)

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovn til 200 grader.
  2. Bland kesam og egghvite i en bolle sammen med sukrin, salt, kanel og vanilje. Tilsett melet litt etter litt. Bruk en hanske eller plastpose på hånden og kna til du får en fast men klissete deig som det er mulig å forme. Hvor mye mel du behøver kommer en på meltypen og størrelsen på eggehviten. Hold igjen litt på melet, det er ikke sikkert du trenger alt. Tilsett eventuelt litt mer mel om deigen blir for løs. 
  3. Trill små kuler som du trykker utover smurte former eller muffinsformer av silikon. Forstek paibunnene i ca.10 min til deigen er gjennomstekt og fått farge. Ta ut av ovnen og avkjøl. Senk temperaturen i stekeovnen til 180 grader.
  4. Fyll paibunnen med en spiseskje eplesyltetøy. Pass på at det er litt plass igjen på toppen. Kjevle ut marsipan og skjær/trykk ut sirkler som du legger på toppen av paiene. Stek videre i ca. 10-12 min til marsipanen er lett gylden i kantene. Nyt tertene lune med litt vaniljekesam eller pisket krem! 🙂 

Notater 

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email