Her finner du to forskjellige oppskrifter på en deilig bringebærkake. Den ene varianten er sunn, næringsrik og passer supert til frokost, den andre varianten egner seg bedre til dessert. Begge kakene smaker himmelsk og er enkle å lage. Under gir jeg deg oppskrift på én porsjon slik at du enkelt kan justere mengden etter antall porsjoner du ønsker.

Frokostkake 

(1 porsjon)

Ingredienser 

  • 1 dl havregryn 
  • 1 egg
  • 1 ss linfrø
  • 1 ss sukrin gold (eller sukker)
  • 1 ts kanel
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts bakepulver
  • ca. 50 g bringebær (eller andre bær/frukter)

Oppskrift

  1. Bland sammen havregryn, linfrø og salt i en bolle. Tilsett vann til grynene er akkurat dekt og la blandingen stå til bløt i minst én time (gjerne natten over).
  2. Tilsett så egg, søtning, bakepulver og krydder og bland godt. Tilslutt rører du inn bærene og har i en liten form. Stek i ovnen på 180 grader i 10-15 min til toppen er gylden og kaken er gjennomstekt. Server med vaniljeyoghurt, kesam eller is.

Dessertkake

(1 porsjon)

Ingredienser 

  • 1 dl mel (hvetemel, speltmel eller glutenfri melblanding)
  • 1 egg
  • 1 ts smør/olje 
  • 2 ss honning (eller sukker)
  • 1 ts kanel
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts bakepulver
  • 1 toppet ss bringebærsyltetøy 

Oppskrift

  1. Pisk egg og honning sammen i en bolle. Tilsett smør/olje, bakepulver, kanel og salt. Deretter tilsetter du melet litt etter litt mens du rører til du får en jevn og smidig røre. Ha røren i en form og vend tilslutt inn 1 ss syltetøy. 
  2. Stek i ovnen på 180 grader i 10-15 min til toppen er gylden og kaken er gjennomstekt. Server med vaniljeyoghurt, kesam eller is.

Notater

  • Dette er én porsjon. Gang oppskriften med antall porsoner du ønsker.
  • Bruk glutenfrie havregryn og om nødvendig.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email