Poké bowl (eller sushibolle) er en av mine favoritter når det gjelder sjømat. Smaker som sushi og er superenkelt og kjapt å lage. Perfekt både som kosemat på lørdagskvelden eller sunn middag i hverdagen.

Ingredienser

(2 porsjoner)

  • 200-250 g Salmalaks
  • 2 porsjoner ris (1 pose boil in bag)
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 250 g cherrytomater
Ponzusaus:
  • 1/2 dl soyasaus
    • 1/2 lime (saften)
    • 1 ss honning
    • valgfritt: chili, ingefær, vårløk sesamfrø, fersk koriander

Oppskrift

  1. Kok risen etter anvisning på pakken mens du forbereder resten av ingrediensene.
  2. Skjær opp fisken i terninger, mango og avokado i biter og del tomatene i to.
  3. Bland sammen ingrediensene til ponzusausen. Smak til og tilsett chili og ingefær om du syntes sausen blir for mild. Spe på med litt vann om konsistensen blir for tykk.
  4. Fordel risen i to boller. Anrett fisk, avokado, mango og tomater på toppen av risen og topp gjerne med sesamfrø, vårløk og fersk ingefær.
  5. Server med ponzusaus eller vanlig soyasaus.

Notater

  • Bruk gjerne andre frukt og grønnsaker om du ønsker. Edamamebønner gjør seg ypperlig i denne retten!
  • Ponzusausen kan lages i forveien. Den smaker aller best når den får stått litt.
  • Salmalaks kan byttes ut med røkt laks.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email