Poké bowl (eller sushibolle) er en av mine favoritter når det gjelder sjømat. Smaker som sushi og er superenkelt og kjapt å lage. Perfekt både som kosemat på lørdagskvelden eller sunn middag i hverdagen.
Ingredienser
(2 porsjoner)
- 200-250 g Salmalaks
- 2 porsjoner ris (1 pose boil in bag)
- 1 mango
- 1 avokado
- 250 g cherrytomater
Ponzusaus:
- 1/2
dl soyasaus
- 1/2 lime (saften)
- 1 ss honning
- valgfritt: chili, ingefær, vårløk sesamfrø, fersk koriander
Oppskrift
- Kok risen etter anvisning på pakken mens du forbereder resten av ingrediensene.
- Skjær opp fisken i terninger, mango og avokado i biter og del tomatene i to.
- Bland sammen ingrediensene til ponzusausen. Smak til og tilsett chili og ingefær om du syntes sausen blir for mild. Spe på med litt vann om konsistensen blir for tykk.
- Fordel risen i to boller. Anrett fisk, avokado, mango og tomater på toppen av risen og topp gjerne med sesamfrø, vårløk og fersk ingefær.
- Server med ponzusaus eller vanlig soyasaus.
Notater
- Bruk gjerne andre frukt og grønnsaker om du ønsker. Edamamebønner gjør seg ypperlig i denne retten!
- Ponzusausen kan lages i forveien. Den smaker aller best når den får stått litt.
- Salmalaks kan byttes ut med røkt laks.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂