Denne pizzaen er enkel å lage, proppfull av smak og gir meg skikkelig sommervibber. Topper du den med spekeskinke og fersk basilikum gir du pizzaen det lille ekstra. 

Ingredienser

Pizzabunn

(2 små eller en stor)

  • 5 dl mel (hvetemel, speltmel eller pizzamel)
  • 2 dl vann (lunkent)
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts tørrgjær
  • 1/2 ts salt

Pizzasaus

  • 150 g Créme fraîche
  • 2 ss Pesto

Pizzafyll

  • Ferdigstekt kylling 
  • Spekeskinke
  • Mozzarella
  • Rødløk
  • Cherrytomater
  • Fersk basilikum 

Oppskrift

  1. Lag pizzadeigen ved å røre sammen gjær og lunkent vann i en bakebolle. Tilsett mel, salt og en ss olje og rør alt godt sammen til du får en litt klissete men smidig deig. La deigen heve på kjøkkenbenken til dobbelt størrelse. Om du ønsker å røre sammen deigen på morgenen og bake ut på kvelden kan deigen heve i kjøleskapet. 
  2. Forvarm stekeovnen til 225 grader varmluft (eller pizzafunksjon). Kjevle ut deigen på en melet overflate eller direkte på bakearket. Rør sammen Créme fraîche og pesto smør utover pizzabunnen. Topp med kylling, rødløk, mozzarella og cherrytomater og stek i 12-15 min. Topp det hele med spekeskinke og fersk basilikum og server gjerne med rømmedressing/créme fraîche og en grønn salat.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar