Når solen titter frem og luften blir varmere frister det med lett og frisk mat. Ved å bytte ut kokte grønnsaker og poteter med en tropisk salat blir dette en perfekt laksemiddag på varme sommerdager. Laksen kan grilles eller bakes i ovnen og tilbehøret er klart i en fei! Server gjerne med potetsalat eller kokt ris.

Ingredienser

  • (4 porsjoner)
  • 4 stk laksefilet
  • 4 ss grønn pesto
  • 1 agurk
  • 4 store tomater (eller 1 boks cherrytomater)
  • 1 boks hermetisk ananas i biter
  • 1 glass fetaost i terninger
  • Tilbehør: potetsalat, ris eller kokte poteter

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader eller varm opp grillen.
  2. Ha laksefiletene i en ildfast form/aluminiumsform og smør 1 ss pesto på hver filet. Stek i ovnen i ca. 15 min eller på grillen i 8-10 min (sjekk underveis!). Laksen skal være lett rosa og gjennomstekt. I mellomtiden klargjør du tilbehøret.
  3. Skjær agurk og tomat i terninger og hell vannet av ananasbitene. Ha grønnsakene i en stor bolle sammen med fetaosten og et par ss av oljen. Bland alt forsiktig sammen.
  • Server laksen med ananas- og fetaostsalaten og potetsalat eller ris. 

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email