Pastaruller (eller Cannelloni) er en morsom og lettvint variant av lasagne. Disse er fylt med kylling og pesto og bakt i ovnen med en hjemmelaget tomatsaus. Fyllet kan varieres i det uendelige slik at denne retten passer både til hverdag og fest og kan servere til store og små.

Ingredienser

Tomatsaus

  • 1 stor løk eller 2 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk/hvitløkspulver
  • 2 ss ketchup/tomatpuré 
  • 1 boks hermetiske tomater 
  • Salt og pepper
  • 1 ts sukker 

Pastaruller

  • 400 g kyllingkjøttdeig eller strimlet kylling 
  • 2 stilker vårløk  
  • Salt og pepper 
  • 8-10 lasagne plater 
  • Pesto (valgfritt)

Tilbehør

  • crème fraiche 
  • salat

Oppskrift

  1. Start med å lage tomatsausen. Denne skal kan gjerne lages dagen før. Du kan også bruke ferdigkjøpt. Hakk opp løk og hvitløk. Ha litt olje i en panne og surr løken noen minutter sammen med tomatpuré til løken er mør. Tilsett de hakkede tomatene, salt og pepper og litt sukker. Kok opp under omrøring og la sause putre på svak varme til resten er klart (gjerne så lenge som mulig). 
  2. Stek kyllingkjøttet med i litt olje i en stekepanne. Tilsett vårløk og krydder og stek til kjøttet er gjennomstekt. 
  3. Kok lasagneplatene i 5-7 min til. Skyll de i kaldt vann og legg de på bakepapir eller lignende. Smør pesto på rollene og ha på kjøtt. 
  4. Spre pastasausen utover en ildfast form, rull pastarullene samme og legg dem i formen med skjøten ned. Topp det hele med revet ost og stek i ovnen på 200 grader i 15-20 min.

Notater 

  • Kyllingkjøttdeig kan erstattes med svin eller karbonadedeig. 
  • Du kan kjøpe en ferdiglaget pastasaus. 
  • Pesto kan erstattes med kremost for mildere smak.
  • Bruk den osten du foretrekker. Mozzarella og parmesan gir god smak men vanlig hvitost gjør retten mildere. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email