Steinbit er en fisk med mild smak og som er enkelt å tilberede. Kombinert med sødmen fra de bakte grønnsakene og den krydrede smaken av ruccola får du en deilig rett som jeg tror vil falle i smak hos både store og små. 

Ingredienser 

(2 porsjoner)

  • 400 g steinbit 
  • 2 porsjoner pasta (jeg har brukt fusilli)
  • 2 stk løk (gul)
  • 250 g tomater (små)
  • Ruccola 
  • Salt og pepper 
  • Olje 
  • Valgfritt: fiskebuljong til pastavannet

Oppskrift 

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader. Skrell løken og legg den på aluminiumsfolie. Dryss over litt olje, salt og pepper og pakk løken godt inn i folien. La løken bake i ovnen i ca. 50-60 min til den er helt mør og karamellisert. Velger du å grille tar det gjerne litt kortere tid. Når det er ca. 15 min igjen av steketiden til pakker du tomatene inn i folie med litt olje, salt og pepper og putter i stekeovnen sammen med løken. Har du dårlig tid kan du dele opp løken i skiver pannesteke løk og tomater, men du vil ikke få samme resultat som ved langtidssteking. 
  2. Kok opp pastavann med salt og/eller en buljongterning (for ekstra smak). Kok pasta som anvist på pakken. 
  3. Stek fisken i en panne på middels varme med litt olivenolje. Fisken trenger 2-4 min på hver side avhengig av tykkelse på filetene. Krydre med salt og pepper. Fisken kan også ovnsbakes eller grilles i folie i ca. 15-20 min.
  4. Anrett pasta, ruccola, de bakte grønnsakene og fisken på tallerkner. Dryss over en god olivenolje eller vinaigrette.

Notater

  • Bruk den pastaen du foretrekker.
  • Steinbit kan erstattes med annet fiskeslag som torsk eller laks.
  • Porsjonsstørrelse på pasta står vanligvis på baksiden av pakken, men du kan beregne 80-100 g ukokt pasta pr. person.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar