Steinbit er en fisk med mild smak og som er enkelt å tilberede. Kombinert med sødmen fra de bakte grønnsakene og den krydrede smaken av ruccola får du en deilig rett som jeg tror vil falle i smak hos både store og små.
Ingredienser
(2 porsjoner)
- 400 g steinbit
- 2 porsjoner pasta (jeg har brukt fusilli)
- 2 stk løk (gul)
- 250 g tomater (små)
- Ruccola
- Salt og pepper
- Olje
- Valgfritt: fiskebuljong til pastavannet
Oppskrift
- Varm opp stekeovnen til 200 grader. Skrell løken og legg den på aluminiumsfolie. Dryss over litt olje, salt og pepper og pakk løken godt inn i folien. La løken bake i ovnen i ca. 50-60 min til den er helt mør og karamellisert. Velger du å grille tar det gjerne litt kortere tid. Når det er ca. 15 min igjen av steketiden til pakker du tomatene inn i folie med litt olje, salt og pepper og putter i stekeovnen sammen med løken. Har du dårlig tid kan du dele opp løken i skiver pannesteke løk og tomater, men du vil ikke få samme resultat som ved langtidssteking.
- Kok opp pastavann med salt og/eller en buljongterning (for ekstra smak). Kok pasta som anvist på pakken.
- Stek fisken i en panne på middels varme med litt olivenolje. Fisken trenger 2-4 min på hver side avhengig av tykkelse på filetene. Krydre med salt og pepper. Fisken kan også ovnsbakes eller grilles i folie i ca. 15-20 min.
- Anrett pasta, ruccola, de bakte grønnsakene og fisken på tallerkner. Dryss over en god olivenolje eller vinaigrette.
Notater
- Bruk den pastaen du foretrekker.
- Steinbit kan erstattes med annet fiskeslag som torsk eller laks.
- Porsjonsstørrelse på pasta står vanligvis på baksiden av pakken, men du kan beregne 80-100 g ukokt pasta pr. person.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂