På selve påskeaften får dere oppskrift på min favorittfrokost denne påsken. Den gode gamle havregrøten har fått en påskevri. Denne frokosten gir deg god og langvarig energi til skituren og fyller kroppen med fornuftig næring før påskeegget inntas (med god samvittighet!). God påskeaften alle sammen!

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 ss mandelmel
  • 1 egg
  • 2 dl melk (eventuelt 1 dl melk + 1 dl vann)
  • 1 gulrot, revet
  • 1 appelsin, saften
  • linfrø
  • Kanel og kardemomme
  • Søtning (Sukrin, kokosblomssukker, sukker, honning, agave)

Oppskrift

  1. Kok opp havregryn, mandelmel, krydder og melk i en kjele. Tilsett en revet gulrot, appelsinsaft og søtning. La småkoke i 5-10 minutter til grøten har tyknet og gulroten er mør. Smak til.
  2. På slutten av koketiden tar du kjelen bort fra varmen og lar temperaturen senke seg litt. Deretter rører du inn ett egg. Fortsett å røre hele tiden slik at eggehviten ikke stivner. Ta grøten tilbake på varmen i  ca. 1-2 minutter til grøten er tykk, kremete og «fluffy».
  3. Server med en klatt kesam eller yoghurt og gjerne litt ekstra honning på toppen.

Notater

  • Bruk den melken du liker. Jeg brukte mandelmelk.
  • Mengde søtning kommer ann på hvor søtt du liker det, hvor søt appelsinen er og hvor mye appelsinsaft du bruker.
  • Del gjerne appelsinen opp i biter og tilsett til grøten for ekstra appelsinsmak.
  • Mandelmel kan erstattes med annen meltyper (f.eks. havremel) eller mer havregryn. 

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email