Jeg vokste opp i en familie med en hektisk hverdag. Sultne voksne og barn kom hjem fra jobb og skole og middagen skulle helst stått på bordet i går. Kjappe og enkle hverdagsmiddager ble løsningen. Denne middagssalaten lagde pappa ofte og var en av mine favoritter, spesielt servert med lune baguetter med godt smør. Ingrediensene kunne variere etter hvilke rester vi hadde i kjøleskapet men salaten besto hovedsakelig av ingrediensen i denne oppskriften. Ta gjerne utgangspunkt i oppskriften men bruk det du liker og har tilgjengelig for å skape din favorittsalat. 

Ingredienser 

(nok til 2 sultne voksne, doble gjerne oppskriften hvis dere er flere)

  • 100-150 g smårettskinke eller kokt skinke
  • 100-150 g kyllingfilet eller strimlet kylling (tilsvarer en kyllingfilet)
  • 3 egg
  • 1 boks hermetisk mais
  • 1 boks hermetisk ananas 
  • 1 boks cherrytomater 
  • 1/2 agurk
  • Ost kuttet i terninger 
  • Eple kuttet i terninger 
  • Salat

Valgfritt tilbehør

  • grove baguetter/rundstykker
  • Smør
  • dressing 

Oppskrift

  1. Kok egg, stek kylling (hvis du ikke bruker rester eller ferdigstekt), del opp resterende ingredienser og dander alt i en bolle. Server gjerne med lune baguetter med godt smør og eventuelt en dressing.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar