Ett enkelt og godt ovnsbakt «brød» som passer perfekt i matpakken. Jeg har brukt glutenfritt mel og erstattet melkeprodukter med blomkålpuré for å gjøre det sunt og allergivennlig. Å tilsette grønnsaker i bakst er super måte å lure inn litt ekstra grønt i kostholdet på! Du kan erstatte grønnsakspuréen med cottage cheese, kesam eller lignende, men jeg anbefaler deg å gi dette brødet en sjanse 🙂
Ingredienser
- 1 lite hode blomkål (eller 1/2 stort)
- 2 egg
- 4 dl mel (jeg brukte 50/50 havregryn og bokhvetemel)
- 1 ss bakepulver
- 2 dl frø/kjerner (jeg brukte solsikkefrø og gresskarkjerner)
- Valgfritt krydder
Oppskrift
- del opp blomkålen og kok/damp blomkålen mør i en kjele eller i mikrobølgeovn. Kjør blomkålen til en glatt puré.
- Ha blomkålpuréen, egg, mel, bakepulver og krydder i en bolle. Bland alt godt sammen. Tilsett så frø/kjerner og hell blandingen i en ildfast form kledd med bakepapir.
- Stek på 180 grader (varmluft) i ca. 40 min eller til brødet er gjennomstekt. Avkjøl brødet og del det opp i passe store biter. Del hver bit i to og server som en sandwich eller en vanlig brødskive toppet med det pålegget du liker.
Notater
- Blomkålpuré kan ersattes med annen grønnsakspuré eller meieriprodukt.
- Bruk den meltypen du tåler og foretrekker.
- Bruk det krydderet du liker.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂