Disse chipsene passer PERFEKT til fredagstacoen eller som sunn snacks til gullrekka. Ved å ovnsbake chipsene unngår du det usunne fettet og ender opp med en crunchy og deilige snack. Sødmen fra søtpoteten i kombinasjon med spicy tacokrydder smaker helt utrolig godt! I tillegg til å smake godt inneholder også søtpoteten flere viktige vitaminer og mineraler (blant annet vitamin A), så her er det bare å nyyyyyyte! 

Ingredienser 

  • 2 store søtpoteter 
  • ca. 1 pose tacokrydder (if you like things spicy)
  • Nøytral planteolje (feks rapsolje)
  • Salt og pepper

Oppskrift

  1. Sett ovnen på 180 grader varmluft,
  2. Vask søtpotetene godt og skjær i løvtynne skiver ved hjelp av en mandolin, ostehøvel eller skarp kniv.
  3. Ha chipsene i en bolle sammen med litt olje og tacokrydderet. Tilsett litt mer salt og pepper om du ønsker mer smak. Bland godt sammen. 
  4. Fordel chipsene på et stekebrett og stek i ovnen i 15 – 20 min. Steketid kommer an på ovn og tykkelse på chipsene. 
  5. Avkjøl på rist for best mulig resultat.

Ps: server gjerne med hjemmelaget salsa og guacamole!

Notater:

  • Bruker du airfryer kan du droppe oljen. Husk å rist på kurven og sjekk underveis slik at chipsene ikke brenner seg.
  • For å sikre skikkelig crunchy chips kan du gjerne skru ned varmen og la chipsene stå enda lenger. Eventuelt skru av ovnen, sette døren på gløtt og la chipsene avkjøle seg helt.
  • Krydre etter smak. Tacokrydder kan erstattes med annet krydder.
  • oppskrift på hjemmelaget salsa: https://www.tonjesmuskelmat.no/enkel-hjemmelaget-salsa/

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram med #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager! 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email