I denne retten har saftig lårfilet av kylling og smaksrike grønnsaker fått bake i en deilig sitrussaus. Resultatet er en spennende middagsrett full av smak. Når grønnsakene er kuttet lager retten seg selv i ovnen slik at du kan dekke bordet og krysse av andre ting på «to do»-lista. 

Ingredienser 

(4 porsjoner) 

  • 600-800 g lårfilet av kylling 
  • 2 stk store gulrøtter
  • 250 g cherrytomater 
  • 1/2 stor purre
  • 3 klementiner 
  • 1 stk sitron
  • 2 dl kyllingfond
  • 2 ss olivenolje 
  • Krydder: havsalt og timian 
  • Tilbehør: kokt ris, poteter eller brødkrutonger 

Oppskrift 

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader (varmluft).
  2. Finn frem en stor ildfast form. Del opp gulrøttene i skiver, purren på langs og skrell to av klementinene. Fordel gulrøttene, purren, klementinbåtene og cherrytomatene utover form og legg kyllingen på toppen. 
  3. Skyll sitronen og rasp den slik at du kun får med det gule på skallet. Del sitronen og den siste mandarinen i to og klem ut juicen i en bolle. Tilsett sitronrasp, kyllingfond og olivenolje og band alt godt sammen. Hell blanding over kyllingformen og krydre lett med havsalt og timian.
  4. Stek formen i ovnen i 35-40 min eller til kyllingen er gjennomstekt. Server med kokt ris, poteter eller brødkrutonger. 

Notater

  • Kyllinglår kan erstattes med kyllingfilet.
  • Grønnsakene kan erstattet med andre rotgrønnsaker. 
  • Jeg har hentet inspirasjon fra bladet Delicious men oppskriften er endret og gjort til min egen. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Write A Comment