I denne retten har saftig lårfilet av kylling og smaksrike grønnsaker fått bake i en deilig sitrussaus. Resultatet er en spennende middagsrett full av smak. Når grønnsakene er kuttet lager retten seg selv i ovnen slik at du kan dekke bordet og krysse av andre ting på «to do»-lista.
Ingredienser
(4 porsjoner)
- 600-800 g lårfilet av kylling
- 2 stk store gulrøtter
- 250 g cherrytomater
- 1/2 stor purre
- 3 klementiner
- 1 stk sitron
- 2 dl kyllingfond
- 2 ss olivenolje
- Krydder: havsalt og timian
- Tilbehør: kokt ris, poteter eller brødkrutonger
Oppskrift
- Forvarm stekeovnen til 200 grader (varmluft).
- Finn frem en stor ildfast form. Del opp gulrøttene i skiver, purren på langs og skrell to av klementinene. Fordel gulrøttene, purren, klementinbåtene og cherrytomatene utover form og legg kyllingen på toppen.
- Skyll sitronen og rasp den slik at du kun får med det gule på skallet. Del sitronen og den siste mandarinen i to og klem ut juicen i en bolle. Tilsett sitronrasp, kyllingfond og olivenolje og band alt godt sammen. Hell blanding over kyllingformen og krydre lett med havsalt og timian.
- Stek formen i ovnen i 35-40 min eller til kyllingen er gjennomstekt. Server med kokt ris, poteter eller brødkrutonger.
Notater
- Kyllinglår kan erstattes med kyllingfilet.
- Grønnsakene kan erstattet med andre rotgrønnsaker.
- Jeg har hentet inspirasjon fra bladet Delicious men oppskriften er endret og gjort til min egen.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂