Rotfruktchips er kanskje en av de sunneste og beste snacksene jeg vet om. Ikke bare fordi det smaker digg (som potetgull bare bedre?) men også fordi det kan brukes til så mangt. Jeg spiser de som de er, med dip, guacamole eller som tilbehør til middagen. Jeg bruker en air fryer da det er lettvint og gir sprøest resultat, men en vanlig stekeovn gjør susen den også. 

Ingredienser

  • Valgfritt utvalg av rotfrukter (f.eks forskjellige beter, pastinakk, sellerirot, potet, søtpotet, jordskokk etc)
  • Nøytral planteolje (f.eks. rapsolje)
  • Valgfritt krydder (havsalt er et must!)

Oppskrift

  1. Sett ovnen på 180 grader varmluft,
  2. Vask rotfrutene godt og skjær i løvtynne skiver ved hjelp av en mandolin, ostehøvel eller skarp kniv.
  3. Ha chipsene i en bolle sammen med olje og krydder. Bland godt.
  4. Fordel chipsene på et stekebrett og stek i ovnen i 15 – 20 min. Steketid kommer an på ovn og tykkelse på chipsene. 
  5. Avkjøl på rist for best mulig resultat.

Notater:

  • Bruker du airfryer kan du droppe oljen. Husk å rist på kurven og sjekk underveis slik at chipsene ikke brenner seg.
  • For å sikre skikkelig crunchy chipskan du gjerne skru ned varmen og la chipsene stå enda lenger. Eventuelt skru av ovnen, sette døren på gløtt og la chipsene avkjøle seg helt.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram med #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager! 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email