Ovnsbakt laks og poteter på en seng av gode grønnsaker, servert med en myk fetakrem. Retten er enkel å lage og passer både til hverdag og fest.
Ingredienser
(4 porsjoner)
- 4 stk laksefileter (125-150 g pr. Person)
- 200 g aspargesbønner (fersk eller fryst)
- 200 g erter (fryst)
- 2 stilker vårløk
- 1 liten rødløk (1/2 stor)
- 1/2 stk sitron
- Ruccola
- Sitronpepper (kan erstattes med salt og pepper)
Fetakrem
- 200 g fetaost
- 200 g gresk yoghurt
- 1 ss olivenolje
- 1 ts sitronsaft
Poteter
- 12-16 små nypoteter
- Olje
- Salt og pepper
Oppskrift
- Forvarm stekeovnen til 220 grader varmluft. Del nypotetene på tvers og ha de i en ildfast form. Vend de i ca.1 ss olje, krydre med salt og pepper og stek i 15 min.
- Etter potetene har stekt i 15 min senker du temperaturen til 200 grader. Krydre laksen og stek den i ovnen sammen med potetene i ca.12 min til laksen er gjennomstekt og potetene gyldne og møre.
- Bland ingrediensene til fetakremen sammen til en jevn krem ved hjelp av stavmikser eller en blender/foodprocessor.
- Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett aspargesbønnene (kutt av endene først om du bruker ferske) og la koke i ca. 1 min. Tilsett deretter ertene, kok videre i ca. 1 min før du heller av vannet. Kutt opp vårløken og rødløken i tynne skiver og sitronen i båter.
- Anrett ruccola, aspargesbønner, erter, poteter, løk og laks på et serveringsfat eller på separate tallerkener. Server med fetakrem.
Notater
- Steketiden kan variere fra ovn til ovn.
- Oppskriften er inspirert av bladet Delicious men fremgangsmåte og ingredienser er endret.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂