Ovnsbakt laks og poteter på en seng av gode grønnsaker, servert med en myk fetakrem. Retten er enkel å lage og passer både til hverdag og fest. 

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 4 stk laksefileter (125-150 g pr. Person)
  • 200 g aspargesbønner (fersk eller fryst)
  • 200 g erter (fryst)
  • 2 stilker vårløk
  • 1 liten rødløk (1/2 stor)
  • 1/2 stk sitron
  • Ruccola 
  • Sitronpepper (kan erstattes med salt og pepper)

Fetakrem

  • 200 g fetaost
  • 200 g gresk yoghurt
  • 1 ss olivenolje 
  • 1 ts sitronsaft

Poteter

  • 12-16 små nypoteter 
  • Olje 
  • Salt og pepper

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 220 grader varmluft. Del nypotetene på tvers og ha de i en ildfast form. Vend de i ca.1 ss olje, krydre med salt og pepper og stek i 15 min. 
  2. Etter potetene har stekt i 15 min senker du temperaturen til 200 grader. Krydre laksen og stek den i ovnen sammen med potetene i ca.12 min til laksen er gjennomstekt og potetene gyldne og møre. 
  3. Bland ingrediensene til fetakremen sammen til en jevn krem ved hjelp av stavmikser eller en blender/foodprocessor.
  4. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett aspargesbønnene (kutt av endene først om du bruker ferske) og la koke i ca. 1 min. Tilsett deretter ertene, kok videre i ca. 1 min før du heller av vannet. Kutt opp vårløken og rødløken i tynne skiver og sitronen i båter. 
  5. Anrett ruccola, aspargesbønner, erter, poteter, løk og laks på et serveringsfat eller på separate tallerkener. Server med fetakrem. 

Notater

  • Steketiden kan variere fra ovn til ovn. 
  • Oppskriften er inspirert av bladet Delicious men fremgangsmåte og ingredienser er endret. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar