En lettvint hverdagsmiddag med masse smak. Når grønnsakene er kuttet og sautert gjør retten seg selv i ovnen mens du dekker bordet. Smak deg frem med krydder og gjør retten din egen. 

Ingredienser

(2 porsjoner)

  • 2 stk gulrøtter
  • 1/2 stk squash 
  • 1 stk paprika
  • 1 stk gul løk
  • 100 g aspargesbønner 
  • 1/2 boks hakket tomater
  • 2-4 ss crème fraîche eller soya yoghurt naturell
  • Olje til steking
  • 2 stk kyllingfilet 
  • Salt
  • Pepper
  • Kanel (valgfritt men anbefalt)
  • 1 ts sukker (valgfritt)

Valgfritt tilbehør

  • Ris
  • Cashewnøtter
  • Kikerter

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft. Hakk opp grønnsakene og varm opp litt olje i en dyp stekepanne eller kjele. Surre løken noen minutter i oljen til den blir mør. Tilsett deretter gulrøtter, paprika, aspargesbønner og squash. Tilsett 2 ss currypaste og stek videre til alt er godt blandet. 
  2. Tilsett hakket tomater, yoghurt og krydder. Hvor mye yoghurt og ekstra krydder du tilsetter er avhengig av hvor sterk curry pasten du bruker er. Start gjerne med 2 ss yoghurt og smak deg frem. En liten ts sukker og et dryss med kanel vil gi curryen en rundere smak. 
  3. Hell curryen i en ildfast form og legg kyllingfiletene på toppen. Sett formen i ovnen og stek i ca. 15 min til kyllingen er gjennomstekt (kjernetemperatur 68 grader). La formen hvile litt og server med ditt valg av tilbehør. Ris, kikerter og cashewnøtter passer bra. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar