Til denne oppskriften hentet jeg inspirasjon fra av et britisk matmagasin. Jeg gjorde om på noen av ingrediensene og fremgangsmetodene slik at det ble en sunn og enkel fiskemiddag med ingredienser du finner i matbutikken. Smaken får du vurdere selv men jeg kan love at retten fikk to tomler opp fra middagsgjestene her i huset 🙂

Ingredienser 

(4 porsjoner)

Fiskeform

  • 4 stk filet av ørretfilet eller laks (ca. 125-150 g pr. porsjon)
  • 8-10 poteter (avhengig av størrelse)
  • 100 g fetaost
  • Olivenolje
  • Salt, pepper og røkt paprika 

Ertepesto

  • 350 g erter
  • 100 g fetaost 
  • Saften fra 1 lime
  • En håndfull Basilikum 
  • Salt og pepper

Tilbehør

  • Sitron i skiver
  • Eventuell mere grønnsaker 

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 220 grader. 
  2. Skrell potetene, del de i biter og kok de til de er møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos potetene grovt sammen med 2 ss olivenolje, 1-2 ts salt, 1/2 ts pepper og 1 ss røkt paprika. Ha potetene utover en smurt ildfast form og stek i ovnen i ca 10 min til de begynner å bli litt gyldne og sprø. 
  3. Lag ertepestoen i mellomtiden ved å koke ertene i lettsaltet vann i ca. 2 min. Hell av vannet og bland ertene sammen med fetaost, basilikum, limesaft og krydder ved hjelp av en blender eller stavmikser. Tilsett litt vann hvis du syntes konsistensen blir for tykk. Smak deg frem. 
  4. Når potetene har stått i ovnen i ca. 10 min senker du temperaturen til 200 grader. Ta formen ut av ovnen, dryss fetaost over og topp med fiskefiletene. Krydre fisken med salt og pepper og stek videre i 10-15 min til fisken er gjennomstekt. Server med ertepesto, sitronskiver og eventuelt ekstra grønnsaker.

Notater

  • Denne oppskriften er inspirert av magasinet Delicious. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email