Ovnsbakt marinert laks servert med en sursøt saus av mango og ananas. Denne spennende variant av den tradisjonelle fiskemiddagen er enkel å lage og faller i smak hos både store og små. 

Ingredienser 

  • 2 stk laksefilet (150-200 g pr. stk)
  • Sesamfrø (valgfritt)

Mariande (valgfri)

  • saften fra 1/2 Sitron
  • ca. 2 ss olivenolje
  • ca. 1 ss honning
  • salt og pepper

Mango- og ananassaus 

  • 180 g fryst mango og ananas 
  • saften fra 1/2 sitron 
  • 1-2 ss sukker/honning 
  • En klype chilflak eller 1 ss hakket chili 

Tilbehør

  • Ris, couscous eller lignende
  • Salat og annet grønt
  • Créme frâiche, lettrømme, Kesam eller lignende 

Oppskrift

  1. Bland sammen ingrediensene til marinaden. Ha laksen i en plastikkpose eller bolle og vend den inn i marinaden. La den marinere i ca. 30 min, gjerne lengre. 
  2. Ha laksen i en ildfast form og strø over sesamfrø. Stek i ovnen på 200 grader i 15-20 min, avhengig av størrelse på filetene. 
  3. Mens laksen steker lager du mango- og ananassausen ved å tine den fryste frukten sammen med sitronsaften i en kjele. Ha frukten over i en blender (eller bruk stavmikser) og kjør til en jevn puré. Ha puréen tilbake i kjelen og tilsett sukker/honning og chili. Smak deg frem. Varm opp på svak varme til fisken er ferdig. Tilsett litt vann om du syntes sausen blir for tykk. Server retten med ris, litt ekstra grønt og gjerne litt Créme frâiche eller lignende. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email