Det er mange som syntes det er vanskelig å spise nok fisk. Et tips er å tilberede flere porsjoner i begynnelsen av uken slik at fiskemåltidet venter på deg i kjøleskapet. Da har du sunn mat på 1-2-3 og ingen unnskyldning til å ikke spise den anbefalte mengden fisk i uken. Denne uken har jeg ovnsbakt en stor porsjon ørret og grønnsaker som blir til middag, lunsjsalat og en digg wrap. Oppskrift på salaten får du her 🙂 

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 4 stk ørretfilet 
  • 8 stk store poteter
  • 4 store gulrøtter
  • 8 tomater
  • 2 stk paprika
  • 200 g rosenkål
  • Salatblanding 
  • Olje 
  • Salt, pepper, urter
  • Valgfritt: Sitronsaft, vårløk

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader og kok opp vann til potetene.
  2. Hakk opp grønnsakene, vend dem i olje og krydre dem godt. Bre grønnsakene utover et stekebrett og stek i ovnen i ca 20-30 min til de er møre inni og sprø på utsiden. 
  3. Krydre fisken og stek i ovnen sammen med grønnsakene. Beregn ca. 12-15 min steketid for fersk fisk og 20-30 min for fryst. 
  4. I mellomtiden koker du potetene møre.
  5. Anrett salaten med salatblanding, grønnsaker, fisk og poteter. Topp det hele med litt sitronsaft og vårløk. Spis til middag, lunsj eller som niste. 

Notater

  • bruk de grønnsakene og den fisketypen du ønsker. Jeg pleier å velge etter hva som er på tilbud og i sesong. 
  • Poteter kan erstattes med ris, quinoa, byggryn eller rundstykke/brødskive. 

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email