Det er mange som syntes det er vanskelig å spise nok fisk. Et tips er å tilberede flere porsjoner i begynnelsen av uken slik at fiskemåltidet venter på deg i kjøleskapet. Da har du sunn mat på 1-2-3 og ingen unnskyldning til å ikke spise den anbefalte mengden fisk i uken. Denne uken har jeg ovnsbakt en stor porsjon ørret og grønnsaker som blir til middag, lunsjsalat og en digg wrap. Oppskrift på salaten får du her 🙂
Ingredienser
(4 porsjoner)
- 4 stk ørretfilet
- 8 stk store poteter
- 4 store gulrøtter
- 8 tomater
- 2 stk paprika
- 200 g rosenkål
- Salatblanding
- Olje
- Salt, pepper, urter
- Valgfritt: Sitronsaft, vårløk
Oppskrift
- Forvarm stekeovnen til 200 grader og kok opp vann til potetene.
- Hakk opp grønnsakene, vend dem i olje og krydre dem godt. Bre grønnsakene utover et stekebrett og stek i ovnen i ca 20-30 min til de er møre inni og sprø på utsiden.
- Krydre fisken og stek i ovnen sammen med grønnsakene. Beregn ca. 12-15 min steketid for fersk fisk og 20-30 min for fryst.
- I mellomtiden koker du potetene møre.
- Anrett salaten med salatblanding, grønnsaker, fisk og poteter. Topp det hele med litt sitronsaft og vårløk. Spis til middag, lunsj eller som niste.
Notater
- bruk de grønnsakene og den fisketypen du ønsker. Jeg pleier å velge etter hva som er på tilbud og i sesong.
- Poteter kan erstattes med ris, quinoa, byggryn eller rundstykke/brødskive.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂