Disse muffinsene er laget med god hjelp av min tre år gamle nevø, Orion. De er saftige, gode og enkle å lage for store og små. Jeg kaller de sunnere fordi de er grove, næringsrike og et godt alternativ til vanlige muffins. De er naturlig glutenfrie og kan gjøres sukkerfrie om de ikke skal serveres til mindre barn. 

Ingredienser 

(ca. 15 små muffins)

  • 200 g havregryn eller havremel (glutenfritt om nødvendig)
  • 2 egg
  • 2 modne bananer 
  • 2 ss honning 
  • 100 g gresk yoghurt 
  • 100 g sukker (eller sukrin)
  • ca. 200 g blåbær (fryst eller ferske)
  • 2 ts kanel
  • 2 ts bakepulver 
  • 1 klype salt

Ingredienser

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
  2. Kjør havregrynene til mel i en blender og ha melet i en bakebolle. Tilsett resten av de tørre ingrediensene og bland alt godt sammen. Sett til side.
  3. Bland sammen egg, yoghurt, honning og bananer ved hjelp av en stavmikser eller i en blender. Vend inn tørrvarene og rør godt sammen til en jevn røre. Tilslutt rører du inn blåbær. 
  4. Hell røren i muffinsformer og stek i ca. 20 min til muffinsene er gjennomstekt. Avkjøl muffinsene på rist.

Notater

  • Bruk glutenfrie havregryn for glutenfrie muffins.
  • Blåbær kan erstattes med andre typer bær eller hakket sjokolade. 
  • Jo mer modne bananer jo søtere blir muffinsene. 
  • Sukker kan erstattes med kunstig søtning om de ikke skal serveres til mindre barn. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar