Et saftig, luftig og godt grovbrød på kun 50 min! Natronbrød bakes uten gjær og krever derfor ikke elting eller heving. Det er bare å blande ingrediensene sammen og gi brødet en runde i stekeovnen. Nevnte jeg at det smaker utrolig godt?

Ingredienser

  • 300 g spelt 
  • 100 g havregryn
  • 2,5 dl kefir 
  • 1 dl gresk yoghurt 
  • 1 ts natron
  • 1 ts Salt 

Oppskrift

  1. forvarm stekeovnen til 220 grader.
  2. Bland sammen det tørre i en bolle før du tilsetter kefir og yoghurt. Bland dette sammen til en litt klissete brøddeig. Form et brød med hendene og legg det på en stekeplate med bakepapir. Stek brød midt i ovnen i 20 min.
  3. Senk temperaturen til 200 grader, flytt brødet til nederste rille og stek videre i ca. 30 min til brødet har en sprø skorpe og lager en hul lyd når du banker undersiden av brødet. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar