Fredag, helg og TACOTID! Denne helgen deler jeg oppskrift på nachos, en storfavoritt her i huset. Nachos føler jeg er en hybrid mellom pizza og taco og kan varieres i det uendelige. What’s not to like? Et par ingredienser er alltid med i min nachos men stort sett bruker jeg restene i kjøleskapet. 

Ingredienser

(4-5 porsjoner)

  • Nachochips (1 liten eller 1/2 stor pose, ca 200 g)
  • 1 pakke karbonadedeig
  • 1 boks brune bønner
  • Tacokrydder
  • 1/2 rødløk (+ andre grønnsaker du har liggende)
  • 1 glass salsa
  • Fersk koriander
  • 1 stk avokado
  • 4- 6 never revet ost
  • Valgfritt: lettrømme/mager kesam, sidesalat 

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 225 grader varmluft.
  2. Hakk opp rødløk (og eventuelt andre grønnsaker) og skyll bønnene.
  3. Stek karbonadedeigen og løk i en panne i litt olje. Tilsett tacokrydder med litt vann og bønner. La dette stå å surre noen minutter.
  4. Mens kjøttet surrer i pannen fordeler du nachocipsene utover et stekebrett eller en ildfast form. Spre salsaen over nachochipsene og topp med kjøttblandingen. Til slutt strør du over ost.
  5. Stek i ovnen i 8-10 min til osten smelter og blir gylden.
  6. Topp med fersk koriander og avokado og server gjerne med en klatt lettrømme/mager kesam og en salat.

Notater

  • Karbonadedeig kan byttes ut med kylling eller annen proteinkilde. 
  • Velg den osten du liker best. 

God helg! 

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email