Åh, disse kjeksene er så myke og gode at de smelter i munnen. De er krydret med kanel og kardemomme og tilsatt tranebær og mandler – en perfekt smakskombinasjon! Dypp dem i en varm kopp kaffe eller te, spis dem som mellommåltid eller dessert. En sikker vinner for store og små!
Ingredienser
- 100 g kremost (naturell)
- 1 dl honning eller 0,5 dl honning+ 0,5 dl kokossukker
- 1 egg (middels)
- 1/2 ts bakepulver (eller hornsalt)
- 1 ts kardemomme
- 2 ts kanel
- 1 klype salt
- 2 dl mel (1 dl havre + 1 dl spelt)
- 2 never Mandler (hakkede)
- 2 never Tranebær
- Valgfritt: kokossukker eller brunt sukker
Oppskrift
- Forvarm stekeovnen til 190 grader.
- Pisk sammen kremost, egg, bakepulver og salt i en bolle. La blandingen stå noen minutter mens du måler opp resten.
- Tilsett honning/sukker, mel, kanel og kardemomme og rør sammen til en deig. Rør inn tranebærene og en neve hakkede mandler. Sett deigen i kjøleskapet i ca. 30 minutter så den setter seg og blir lettere å jobbe med.
- Bruk to spiseskjeer til å fordele deigen i jevnt store kjeks utover en stekeplate kledd med bakepapir. Topp kjeksene med resten av de hakkede mandlene og eventuelt litt brunt sukker. Stek i ca. 10-15 min til kjeksene er gyldne. Avkjøl på rist.
Notater:
- Honning kan erstattes med agavesirup.
- Kokossukker kan erstattes med brunt sukker.
- Bruk de meltypene du foretrekker. Jeg brukte 50/50 havremel og speltmel.
- Mandler og tranebær kan erstattes med andre type nøtter og tørket frukt.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager