At det blir stille rundt matbordet er som regel et godt tegn. Det eneste man hører er «MmmMMm» lyder og en hånd som strekker seg etter en ekstra porsjon. «Merket du at det ikke var kjøtt i den?» Spurte jeg den største kjøttspiseren rundt middagsbordet. «Hæ? Nei! Hva er det du har servert meg da?!». Denne retten er så proppfull av gode smaker at selv ikke kjøttelskeren savner kjøttet og den er så sunn at du kan spise den hverdag som helg. Bytter du ut osten med vegansk ost blir retten helt plantebasert.

Ingredienser

(4-6 porsjoner)

  • 1 stk stor søtpotet (eller 2 små)
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul eller grønn paprika
  • 1 boks linser
  • 1 boks bønner
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks mais
  • 2 ss tomatpure
  • 1 pose tacokrydder (eller hjemmelaget)
  • 100 – 200 gram ost
  • ca. 100 g nachochips (+ ekstra til servering)
  • Eventuelt litt sukker for å balansere smakene
  • Olje til steking

Valgfritt tilbehør

  • Koriander
  • Avokado
  • Baguetter
  • Nachochips 
  • rømme/kesam/créme fraîche

Oppskrift

  1. Hakk opp løk, paprika og søtpotet i biter på ca. 1 cm. Finhakk hvitløk. Ha olje i en stor kjele og stek løk og hvitløk på middels varme til løken er blank. Tilsett tomatpure, paprika og søtpotet og rør godt. Tilsett tilslutt hermetiske tomater og tacokrydder og bland alt godt sammen. Tilsette eventuelt litt sukker for å balansere smaken. La gryta småputre under lokk i ca. 15 min til søtpoteten og grønnsakene er møre. 
  2. Skyll bønnene og linsene godt og hell vannet av maisen. Rør bønnene og maisen inn i gryten sammen med halvparten av osten. Ha gryten over i en ildfast form. Knus nachochips og strø over formen. Topp alt med revet ost. Stek på 200 grader i ca. 10-12 min. Topp gjerne formen med avokado og koriander og server med baguetter, tacochips, rømme etc. 

Notater

  • Bruk gjerne andre grønnsaker du har liggende.
  • Erstatt osten med vegansk ost for et vegansk alternativ
  • Oppskriften er inspirert av kokeboken «oh she glows». 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email