Denne linsegryten er deilig lun og full av meksikanske smaker – perfekt på en kjølig vinterdag! Gryten er sunn og mettende og kan toppes med det du liker aller best. Gryten holder seg fint i kjøleskapet så lag gjerne en stor porsjon og topp den med litt forskjellige utover uken. Den kan fint fryses så du har sunn middag på 1-2-3!
Ingredienser
(2 store porsjoner eller 3 små)
- 1 boks hermetiske tomater
- 100 g sopp
- 2 store gulrøtter
- 1/2 purre
- 1 boks brekkbønner
- 1 boks linser
- 1/2 paprika
- 1/2 pose tacokrydder
- Salt (og eventuelt annet krydder du ønsker)
Valgfri topping
- Egg
- Avokado
- Nachos chips
- Kesam/rømme/créme fraîch
- Revet ost
Oppskrift
- Ha de hermetiske tomatene og tacokrydder i en kjele og rør godt. Varm opp, tilsett hakkede gulrøtter og la småkoke i noen minutter før du tilsetter hakket purre, paprika og sopp. Senk varmen og la gryten putre i ca. 10 minutter før du tilsetter linsene (som du allerede har skylt!) og brekkbønnene. Gryten skal småputre i minst 30 min tilsammen så smakene får utviklet seg.
- Når det er ca. 10 min av koketiden koker du ris, steker egg og deler opp avokado til topping. Enjoy!
Notater
- Topp gryten med det du liker! Jeg valgte egg, avocado og noen nachochips.
- Linser kan erstattes med bønner eller andre belgvekster.
- Ris kan erstattes med quinoa.
- Gryten kan serves med rundstykker.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂