Denne linsegryten er deilig lun og full av meksikanske smaker – perfekt på en kjølig vinterdag! Gryten er sunn og mettende og kan toppes med det du liker aller best. Gryten holder seg fint i kjøleskapet så lag gjerne en stor porsjon og topp den med litt forskjellige utover uken. Den kan fint fryses så du har sunn middag på 1-2-3!

Ingredienser 

(2 store porsjoner eller 3 små)

  • 1 boks hermetiske tomater 
  • 100 g sopp
  • 2 store gulrøtter
  • 1/2 purre
  • 1 boks brekkbønner
  • 1 boks linser
  • 1/2 paprika 
  • 1/2 pose tacokrydder 
  • Salt (og eventuelt annet krydder du ønsker)

Valgfri topping

  • Egg
  • Avokado 
  • Nachos chips 
  • Kesam/rømme/créme fraîch 
  • Revet ost 

Oppskrift

  1. Ha de hermetiske tomatene og tacokrydder i en kjele og rør godt. Varm opp, tilsett hakkede gulrøtter og la småkoke i noen minutter før du tilsetter hakket purre, paprika og sopp. Senk varmen og la gryten putre i ca. 10 minutter før du tilsetter linsene (som du allerede har skylt!) og brekkbønnene. Gryten skal småputre i minst 30 min tilsammen så smakene får utviklet seg.
  2. Når det er ca. 10 min av koketiden koker du ris, steker egg og deler opp avokado til topping. Enjoy!

Notater 

  • Topp gryten med det du liker! Jeg valgte egg, avocado og noen nachochips. 
  • Linser kan erstattes med bønner eller andre belgvekster.
  • Ris kan erstattes med quinoa.
  • Gryten kan serves med rundstykker.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email