Jeg får skikkelig barndomstraumer når jeg tenker på meksikansk gryte. Toros meksikanske gryte servert med loff og smør var en av pappas favorittretter da jeg vokste opp. Jeg var aldri noe fan og denne gryten ble servert litt for ofte til middag (etter min mening). I håp om å få et bedre forhold til denne gryteretten har jeg laget en hjemmelaget versjon som jeg syntes ble riktig så god!

Ingredienser

 • 1 stk gul løk
 • 2 stk paprika (f.eks. rød og grønn)
 • 1 boks hermetisk mais
 • 1 boks hakkede tomater (med oregano og hvitløk)
 • 2 ss tomatpuré (eller ketchup)
 • 100 g sjampinjong eller (1 boks hermetisk sjampinjong)
 • 1 boks brune bønner 
 • 200 g plantebasert «kjøttdeig» (eller mer bønner )
 • 1 pose ris (ca. 125 g)
 • 1/2 – 1 pose tacokrydder (evt. mer krydder som salt, pepper og hvitløkpulver)
 • Nachochips (valgfritt)
 • Revet ost (valgfritt)
 • Olje til steking 

Oppskrift 

 1. Start med å koke ris om du ikke bruker rester. 
 2. Hakk opp løk, paprika og sopp og skyll bønnene. Ha litt olje i en stor gryte og surr løken noen minutter til den er gylden sammen med tomatpureen. Tilsett paprika, deretter sopp og mais og stek noen minutter. Så tilsetter du de hakkede tomatene og tacokrydderet. rør rundt og tilsett bønner, kjøtterstatningen og risen. Rør godt og la alt småputre på middels varme så lenge du gidder (jo lengre jo bedre smak). Smak til med salt og pepper. 
 3. Server med nachochips, grove baguetter/rundstykker og/eller revet ost til topping.

Notater

 • Ønsker du å bruke kjøttdeig bruner du denne sammen med løken først. 
 • Denne gryten smaker

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar