Marsipankjeks er noe jeg pleier å lage til jul men jammen passer det godt til påske også. Disse kjeksene er noe av det beste jeg vet om og de er superenkle å lage! Har du marsipanen klar er kjeksene ferdig på 1-2-3. Jeg anbefaler på det sterkeste å lage din egen marsipan men ferdigkjøpt går også helt fint.

Ingredienser 

Oppskrift

  1. Forvarm stekovnen til 190 grader.
  2. Del opp marsipanen i mindre biter og trill kuler. Press kulene ut i ca. 0,5 – 1 cm tykke kjeks (jo tykkere jo seigere kjeks, jeg lager de tynne og crunchy). Pensle kjeksene med appelsinsaft og strø over brunt sukker og hakkede mandler. Stek kjeksene i 8-10 min til de er gyldne i kantene. Avkjøl og nyt!

Notater

  • Jeg anbefaler å bruke hjemmelaget marsipan eller en marsipan med høyt innhold av mandler. 
  • Kjeksene blir sprø når de blir avkjølt. Ønsker du seige kjeks lager du de tynnere og reduserer steketiden noe.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Skriv En Kommentar