Mandelsmør er bare SÅ godt og veldig enkelt å lage selv. I denne varianten har jeg tilsatt en ingrediens som gir mandelsmøret smak av salt karamell – helt nydelig! Nyt nøttesmøret med yoghurt, havregrøt, frukt, på brødskiven…eller en spiseskje rett i munnen.

Ingredienser 

  • 300 g mandler (rå)
  • 100 g dadler (ca. 5 stk, uten stein)
  • 1 ts havsalt 

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 170 grader. Fordel mandlene utover et stekebrett og stek i ca. 10-15 min til mandlene er lett gyldne. I mellomtiden kan du lage daddelkaramell. 
  2. Lag daddelkaramell ved å ha dadlene i en blender og blend til du får en seig karamell. Det er viktig at du bruker saftige dadler. Hvis dadlene dine er tørre kan du bløtlegge de i varmt vann i noen minutter. Tilsett salt og bland alt godt sammen. Ha karamellen over i en bolle.
  3. Ha de ristede mandlene over i blenderen og kjør på lav hastighet til du får nøttesmør. Dette tar 10-20 min avhengig av din blender (vær tålmodig). Mandlene bli først knust, deretter pulverisert og tilslutt vil de frigjøre oljen og du får deilig nøttesmør. Jeg foretrekker litt crunch så jeg stopper når det er noen nøttebiter igjen. Hvis du liker et rennende nøttesmør fortsetter du å blende til smøret er silkemykt. 
  4. Bland daddelkaramellen sammen med mandelsmøret og ha over i et glass. Smak til å tilsett eventuelt mer havsalt. Dette mandelsmøret smaker nydelig sammen med yoghurt, havregrøt, på is, frukt og på brødskive (eller en spiseskje rett i munnen). 

Notater

  • Lag gjerne dobbel porsjon med daddelkaramell når du er i gang. Den kan brukes til kake og desserter og som topping på yoghurt, havregrøt etc.
  • Daddelkaramell kan også lages med stavmikser. . 
  • Smøret oppbevares i kjøleskapet.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar