En enkel og god fiskemiddag med masse smak fra høstens frukt og grønt. 

Ingredienser

  • 1/2 dl mandler (ca. 40 g)
  • 1/2 ts havsalt
  • 4 porsjoner torsk (ca. 700 g)
  • 1 egg
  • 1 stk squash
  • 3 stk epler
  • 2 store gulrøtter 
  • Olivenolje
  • Salt og pepper 
  • Kanel (valgfritt)

Tilbehør 

  • Créme fraîch
  • Byggryn/poteter

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Del opp gulrøttene, squashen og eplet i terninger på ca. 1 cm og rødløken i båter. Ha grønnsakene i en stor ildfast form og dryss over litt olivenolje. Vend grønnsakene i oljen og krydre med salt og pepper. Ha eplebitene i en annen bolle og vend de i litt kanel. Ha eplebitene over i samme form som grønnsakene og bak i ovnen i 10 min.
  2. Lag mandelpanering ved å finhakke eller grovkverne mandler + 1 ts salt i en blender eller foodprocessor. Pensle fisken med egg og strø mandelpaneringen over.
  3. Ta formen ut av ovnen, legg fisken på toppen og bak videre i ovnen i ca. 15 min til grønnsakene er møre og fisken gjennomstekt. Server med poteter eller og crème fraîche.

Notater

  • steketid kan variere fra ovn til ovn.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar