Denne mandelpanerte kyllingen er sprø på utsiden, saftig i midten og har en mild nøtteaktig smak. Paneringen lager du enkelt selv og kyllingen godgjør seg i ovnen mens du tar deg av tilbehøret. Jeg serverte kyllingen med ris, tomat – og mozzarella salat og en god dressing men tilbehøret velger du helt selv. En sunn og god rett som passer til både hverdag og fest. Denne retten er også naturlig glutenfri.
Ingredienser
(4 porsjoner)
- 70 g mandelmel
- 70 g mandler
- 1 ts paprika
- 1/2-1 ts salt
- 1/2 -1 ts pepper
- 2 egg
- 4 stk kyllingfilet
Valgfritt tilbehør
- Tomat – og mozzarellasalat
- Ris
- Dressing (chilisaus, créme fraîche dressing etc)
Oppskrift
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Ha mandelmel, mandler og krydder i en foodprocessor, blender eller lignende og bland alt sammen til mandlene er knust men det fortsatt er noen biter igjen. Noen sekunder holder. Pass på å ikke bland for lenge slik at mandlene frigjør olje. Ha mandelpaneringen i en bolle.
- Pisk eggene lett sammen i en annen bolle.
- Bank kyllingen litt flatere ved hjelp av en kjevle. Dypp deretter kyllingen godt ned i eggeblandingen. La overflødig egg renne av og rull fileten i mandelpaneringen. Pass på at kyllingfileten er godt dekt før du legger den på en stekeplate kledd med med bakepapir.
- Stek kyllingen i ca. 15-20 min til den er gjennomstekt og paneringen er gylden og sprø. Snu den gjerne halvveis i steketiden. Server med ris, en god salat og eventuelt litt dressing.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂