Liker du marsipan og kransekake vil du elske disse! Disse er enkle å lage, naturlig glutenfrie og kan trygt serveres til de med glutenallergi. De blir sprø på utsiden, seige i midten og smaker himmelsk av stekt marsipan og ristet mandel.
Ingredienser
- 400 g marsipan (ekte)
- 250 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 200 g melis
- 3 eggehviter (fra små egg)
- 100 g skivet mandler
- 200 g mørk sjokolade
Oppskrift
1. Forvarm stekeovnen til 175 grader og gjør klar to stekebrett med bakeark. Ha de skivede mandelen i en skål.
2. Rasp marsipanen og ha den i en bolle sammen med mandelmel, melis og eggehvite. Kna ingrediensene sammen til en klissete deig. Bruker du medium/store egg kan du holde igjen litt på eggehviten til du får ønsket konsistens. Deigen skal være mulig å forme med hendene.
3. Rull små kuler av deig mellom hendene til ca. 9 cm lange pølser som du ruller i skivede mandler og former som horn.
4. Stek hornene i ca. 10-15 min til de er lett gyldne og avkjøl noen minutter på stekebrettet, deretter på rist. Dypp hver ende i smeltet sjokolade, avkjøl til sjokoladen stivner og nyt!
Notater
- Dette er en modifisert variant av en oppskrift jeg fant i bladet @deliciousmag