Liker du marsipan og kransekake vil du elske disse! Disse er enkle å lage, naturlig glutenfrie og kan trygt serveres til de med glutenallergi. De blir sprø på utsiden, seige i midten og smaker himmelsk av stekt marsipan og ristet mandel.

Ingredienser

  • 400 g marsipan (ekte)
  • 250 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 200 g melis
  • 3 eggehviter (fra små egg)
  • 100 g skivet mandler 
  • 200 g mørk sjokolade 

Oppskrift

1. Forvarm stekeovnen til 175 grader og gjør klar to stekebrett med bakeark. Ha de skivede mandelen i en skål. 

2. Rasp marsipanen og ha den i en bolle sammen med mandelmel, melis og eggehvite. Kna ingrediensene sammen til en klissete deig. Bruker du medium/store egg kan du holde igjen litt på eggehviten til du får ønsket konsistens. Deigen skal være mulig å forme med hendene.  

3. Rull små kuler av deig mellom hendene til ca. 9 cm lange pølser som du ruller i skivede mandler og former som horn. 

4. Stek hornene i ca. 10-15 min til de er lett gyldne og avkjøl noen minutter på stekebrettet, deretter på rist. Dypp hver ende i smeltet sjokolade, avkjøl til sjokoladen stivner og nyt!

Notater

  • Dette er en modifisert variant av en oppskrift jeg fant i bladet @deliciousmag

Skriv En Kommentar