Denne lapskausen har mamma laget så lenge jeg kan huske og det er hele familiens favorittgryte. Mamma kjøper alltid inn skikkelige råvarer og lar gryten koke lenge. Det gir den en helt utrolig god smak! Ofte lager hun den kvelden i forveien slik at den bare kan varmes opp og er klar til servering. Denne gryten blir bedre jo lengre den står…og du, lag en STOR porsjon! Du vil virkelig sitte igjen med rester 😉

Ingredienser 

(Stor kjele, ca. 8 porsjoner)

  • ca. 750 g oksekjøtt (høyrygg/ytrefilet)
  • ca. 700 g svinekjøtt (svinefilet)
  • 2 kg poteter
  • 1 kg gulrøtter
  • 1 stk stor purre
  • 1 stk persillerot 
  • Salt, pepper og eventuelt annet kryder etter smak.
  • tilbehør: Flatbrød eller grovt brød og godt smør

Oppskrift

  1. Del opp kjøttet i terninger og stek lett i en panne. Ha kjøttet i en stor kjele med 1 liter vann (og eventuelt buljong) og kok videre.
  2. Skrell og del opp potetene og grønnsakene. Kok sammen med kjøttet i ca. 2 timer (minst). Tilsett ønsket krydder. Server gryten med flatbrød eller grove brødskiver og godt smør.  

Notater

  • Gryten holder seg fint i kjøleskapet i opptil 3 dager og kan fryses.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email