En plantebasert salat med smakfulle høstgrønnsaker. Denne retten passer som en mettende lunsj eller lett middag.
Ingredienser
(2 porsjoner)
- 1 stor gulrot
- 1 stor søtpotet
- 1 stk rødbete
- 100 g aspargesbønner
- 100 g sopp
- 1 boks kikerter
- 1 stk avokado
- Blandet salat (eller ruccola)
- Pinjekjerner
- Olivenolje
- Salt og pepper
Oppskrift
- Forvarm stekeovnen til 220 grader. Del opp grønnsakene og skyll kikertene. Ha søtpotet, gulrot, rødbete, aspargesbønner, sopp og kikerter utover et stekebrett kledd med bakepapir. Dryss over ca. 2 ss med olje og krydre med salt og pepper. Stek i ca. 20-25 min til grønnsakene er møre og kikertene sprø og gyldne.
- Anrett salat og grønnsaker i en bolle og topp med avokado og pinjekjerner. Dryss over en god olivenolje eller vinaigrette før servering.
Notater
- Bruk gjerne andre grønnsaker du har tilgjengelig.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂