En plantebasert salat med smakfulle høstgrønnsaker. Denne retten passer som en mettende lunsj eller lett middag.

Ingredienser

(2 porsjoner)

  • 1 stor gulrot 
  • 1 stor søtpotet 
  • 1 stk rødbete 
  • 100 g aspargesbønner 
  • 100 g sopp
  • 1 boks kikerter 
  • 1 stk avokado
  • Blandet salat (eller ruccola)
  • Pinjekjerner
  • Olivenolje
  • Salt og pepper 

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 220 grader. Del opp grønnsakene og skyll kikertene. Ha søtpotet, gulrot, rødbete, aspargesbønner, sopp og kikerter utover et stekebrett kledd med bakepapir. Dryss over ca. 2 ss med olje og krydre med salt og pepper. Stek i ca. 20-25 min til grønnsakene er møre og kikertene sprø og gyldne.
  2. Anrett salat og grønnsaker i en bolle og topp med avokado og pinjekjerner. Dryss over en god olivenolje eller vinaigrette før servering. 

Notater

  • Bruk gjerne andre grønnsaker du har tilgjengelig. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar