I denne salaten har jeg brukt rester fra gårsdagens middag og gjort tørt brød om til sprø krutonger. Jeg serverte den som en luksuriøs hverdagsmiddag men den kan også serveres i selskap. Andebryst kan erstattes med kylling eller kalkun og chevre kan erstattes med en annen type ost for en mer hverdagslig rett. Denne oppskriften holder som hovedrett til to eller forrett til fire. 

Ingredienser

  • 200 g and, kylling eller kalkun
  • 100 g chevre
  • 60 g valnøtter
  • 1 stk mandarin
  • 1/2 granateple 
  • Soltørket tomater
  • Spinat eller salatblanding
  • 2 stk brødskiver
  • 2 ss Crème fraîche
  • 1/2 lime
  • Honning 
  • Olje
  • Salt og pepper
  • Koriander

Oppskrift

  1. Start med å steke kjøttet (om du ikke bruker rester) og forvarm stekeovnen til 200 grader. 
  2. Kutt opp brødskivene i terninger, ha dem i en bolle, hell over litt olivenolje og krydre med salt og pepper (eventuelt mer krydder og urter, men vær obs på at denne salaten har mye smak fra før). Bland alt sammen til alle brødterningene er dekket med olje. Stek i ovnen i 10-15 minutter til krutongene er gyldne og sprø. Avkjøl. 
  3. Ha 1 ss honning og valnøtter i en stekepanne og stek på høy varme til honningen har smeltet og dekker alle valnøttene. Avkjøl.
  4. Del osten opp i skiver og stek på 200 grader til osten er smeltet og litt gylden i kantene. Avkjøl. (Dette steget kan droppes men anbefales).
  5. Lag dressingen ved å blande sammen 2 ss crème fraîche, saften fra 1/2 lime, 1 ts honning og en klype salt.
  6. Del granateple i to og skrap ut kjernene. Skrell mandarinen og del opp i båter. Hakk opp de soltørkede tomatene i mindre biter. Fordel salat, krutonger, kjøtt, valnøtter, soltørket tomat, mandarin og granateplekjerner i to boller/asjetter. Server med frisk koriander og dressing. 

Notater

  • And kan erstattes med kylling eller kalkun.
  • Chevre kan erstattes med feta, mozzarella eller annen type ost. 
  • Crème fraîche kan erstattes med kesam.
  • Valnøtter kan erstattes med andre typer nøtter eller frø. 

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email