Når rester blir luksusmat! Denne pizzaen er toppet med ingredienser litt utenom det vanlige men smak og næringsinnhold er det ingenting å si på. Et godt valg om du er lei de tradisjonelle pizzatoppingene eller vil lage en pizza til festligere lag.

Ingredienser 

(En stor pizza)

Pizzasaus

  • 400 g hermetisk tomat
  • 2 ss crème frâich
  • 1 ss oregano
  • 1/2 ts hvitløkspulver 
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper 
  • 1 ss sennep (kan sløyfes)

Fyll

  • 100 g rosenkål
  • 4 medium poteter/2 store
  • 1/2 stk rødløk
  • 300 g roastbeef
  • 200 g mozzarella
  • 50 g sopp
  • ca. 300 g Roastbeef (jeg brukte helstekt men du kan også bruke påleggsvarianten du får kjøpt på butikken)
  • Olje
  • Salt og pepper
  • Pizzadeig av fullkorn (kjøpt eller hjemmelagt)

Oppskrift

  1. Lag pizza sausen ved å koke opp hermetiske tomater med krydder, sukker og sennep. La småkoke til sausen tykner, senk varmen og rør inn crème frâich. Smak til. 
  2. Skjær rødløk, rosenkål, poteter og sopp i tynne skiver. Ha rosenkål og poteter i en bolle, vend de inn i litt olje og krydre med salt og pepper. 
  3. Smør pizzasausen utover pizzabunnen, spre osten over sausen og topp med poteter, rødløk, sopp og rosenkål. Stek pizzaen på 220 grader i ca. 12-15 min til bunnen er spør og gylden og osten smeltet. Topp pizzaen med roastbeef og server gjerne med en sidesalat og dressing av eget ønske. 

Notater

  • Dropp roastbeefen for en vegetariansk pizza. 
  • Du kan også bruke en ferdiglaget pizzasaus. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email