Når rester blir luksusmat! Denne pizzaen er toppet med ingredienser litt utenom det vanlige men smak og næringsinnhold er det ingenting å si på. Et godt valg om du er lei de tradisjonelle pizzatoppingene eller vil lage en pizza til festligere lag.
Ingredienser
(En stor pizza)
Pizzasaus
- 400 g hermetisk tomat
- 2 ss crème frâich
- 1 ss oregano
- 1/2 ts hvitløkspulver
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 ss sennep (kan sløyfes)
Fyll
- 100 g rosenkål
- 4 medium poteter/2 store
- 1/2 stk rødløk
- 300 g roastbeef
- 200 g mozzarella
- 50 g sopp
- ca. 300 g Roastbeef (jeg brukte helstekt men du kan også bruke påleggsvarianten du får kjøpt på butikken)
- Olje
- Salt og pepper
- Pizzadeig av fullkorn (kjøpt eller hjemmelagt)
Oppskrift
- Lag pizza sausen ved å koke opp hermetiske tomater med krydder, sukker og sennep. La småkoke til sausen tykner, senk varmen og rør inn crème frâich. Smak til.
- Skjær rødløk, rosenkål, poteter og sopp i tynne skiver. Ha rosenkål og poteter i en bolle, vend de inn i litt olje og krydre med salt og pepper.
- Smør pizzasausen utover pizzabunnen, spre osten over sausen og topp med poteter, rødløk, sopp og rosenkål. Stek pizzaen på 220 grader i ca. 12-15 min til bunnen er spør og gylden og osten smeltet. Topp pizzaen med roastbeef og server gjerne med en sidesalat og dressing av eget ønske.
Notater
- Dropp roastbeefen for en vegetariansk pizza.
- Du kan også bruke en ferdiglaget pizzasaus.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂