Nordmenn spiser alt for lite fisk. Det er fryktelig synd med tanke på at Norge er kjent for den god sjømat, spesielt laks. Laks inneholder masse omega 3 som blant annet forebygge hjerte – og karsykdommer og kreft, og vitamin D som forebygger beinskjørhet. Ikke bare er laks supersunt – det er også supergodt! Jeg tror mange spiser for lite fisk fordi de er usikre på hvordan den skal tilberedes og fordi de husker at de ikke likte det som barn. Denne alt-i-ett formen er utrolig enkel og smakfull. Krydre den godt og bruk dine favorittgrønnsaker så er jeg sikker på at den vil falle i smak hos både voksne og barn. Vel bekomme!

Ingredienser
(3-4 porsjoner)

  • 500 g laks
  • 6 mellomstore poteter (9 små)
  • 3 stk paprika (forskjellige farger)
  • 1 stilk purre 
  • 3 dl matfløte
  • 1 terning fiskebuljong (kan sløyfes)
  • Krydder: salt, pepper, chilipulver 
  • Valgfri garnityr: fersk koriander og revet parmesan 

Oppskrift

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. vask potetene og grønnsakene og skjær de i tynne skiver.
  3. Finn frem en stor ildfast form og fordel potetskivene i bunnen av formen. Krydre potene med salt, pepper og chili før du fordeler paprika og purre over potetene. 
  4. Hell matfløten over grønnsakene og smuldre ca. 1/2 terning fiskebuljong over formen. 
  5. Sett formen i ovnen i ca. 15-20 min til grønnsakene begynner å bli møre. Ta formen ut av ovnen. Drysse litt olje og krydder over laksefiletene og legg filetene på toppen av formen. Sett formen inn i ovnen igjen og stek videre i 12-15 min til laksen er gjennomstekt og potetene møre. Server gjerne med fersk koriander og parmesan som du drysser over formen med en gang den er ute av ovnen slik at osten smelter. Vel bekomme! 

Notater

  • laks kan erstattes med ørret eller annen type fisk.
  • Paprika og purre kan erstattes med andre grønnsaker.
  • Om du ikke er så veldig glad i smaken av fisk kan du sløyfe buljongen og bruke krydder istedenfor. Jeg anbefaler å bruke buljong da det gir ekstra god smak. 
  • Steketid kan variere avhengig av ovn, type grønnsaker du bruker og størrelse på fiskefiletene.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email