Lakseburgere med smak av Thailand.

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 500 g laks
  • 2 stilker vårløk
  • 1 fedd hvitløk (eller 1/2 ts hvitløkspulver)
  • 1/2 – 1 stk chili (eller 1/2-1 ts chilipulver)
  • 2 ts revet ingefær
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts salt

Thaisalat

  • 2 stk gulrøtter
  • 1/2 agurk 
  • 1 stk paprika
  • 1 stk Mango
  • 1 stk Vårløk
  • 2 håndfuller cashewnøtter
  • Thaibasilikum eller koriander (kan sløyfes)
  • Lime

Tilbehør

  • Chilisaus
  • Ris 

Oppskrift

  1. Del opp laksen i biter og ha den i en bolle samme med opphakket vårløk, hvitløk og chili (fjern frøene for en mildere smak) og revet ingefær. Tilsett krydder og soyasaus og mos ingrediensene sammen til en jevn masse ved hjelp av en stavmikser eller foodprocessor. Form burgere ved hjelp av (rene!) hender eller to spiseskjeer og ha de på en tallerken dekt med bakepapir. Sett burgeren i kjøleskapet mens du lager tilbehøret. 
  2. Lag thaisalaten ved å skjære opp paprika, gulrøtter og agurk i tynne staver, del vårløken i skiver og mangoen i biter. Ha salaten på et fat eller i en bolle, skvis litt limejuice over og topp med cashewnøtter og thaibasilikum/koriander.
  3. Kok risen som anvist på pakken og stek burgerne i 2-3 min på hver side i en panne med smør eller olje. Server fiskeburger og thaisalat med ris, soyasaus og chilisaus. 

Notater

  • Bruk kald fisk for best bindeevne. 
  • Cashewnøtter kan erstattes med peanøtter. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar