Her får du oppskriften på en deilig lakseburger med en sunnere hjemmelaget coleslaw. Jeg serverte burgeren med pitabrød og litt ekstra grønt men tilbehøret velger du selv. Velbekomme! 

Ingredienser 

(5 små eller 4 store burgere)

Lakseburger 

  • ca. 500 g laks
  • 1 stk chili
  • 2-3 stilker vårløk
  • Valgfritt krydder: sitronpepper, paprika, hvitløk, salt og pepper

Coleslaw

  • Ca. 150 g råkostblanding (eller strimlet gulrot, hodekål og purre)
  • 1 stk eple 
  • 150 g créme fraîche (mager)
  • 1-2 ss majones (lett)
  • 1 ts sitronsaft 
  • Valgfritt krydder: sitronpepper, salt og pepper 

Valgfritt tilbehør 

Oppskrift

  1. Lakseburger: finhakk vårløk og chili. Hvis du ikke er så glad i sterk mat bør du fjerne frøene fra chilien. Del laksen opp i biter og ha i en bolle. Tilsett vårløk, chili og krydder (jeg brukte 1 ts sitronpepper, 1 ts paprikakrydder og 1/2 ts hvitløkpulver). Kna alt god sammen med hendene eller bruk stavmikser. Form 4 store eller 5 mindre burgere.
  2. Coleslaw: Bland sammen créme fraîche, majones, sitronsaft og krydder etter ønske (jeg brukte 1/4 ts salt, 1/4 ts pepper, 1/4 ts sitronpepper). Tilsett råkostsalat (ferdigblandet fra butikk eller hjemmelaget) og et revet eple. Bland alt godt sammen.
  3. Stek lakseburgere i en panne på middels varme i ca. 2-3 min på hver side til de er gjennomstekt. Server lakseburgere og coleslaw i pitabrød, burgerbrød, med potetbåter eller annet valgfritt tilbehør.

Notater

  • Burgeren kan også grilles eller stekes i ovnen. 
  • Bruk mager créme fraîche og lettmajones for et magrere alternativ.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email