En frisk og kremet pastarett hvor laks spiller hovedrollen. Salmalaks gjør seg virkelig godt i denne retten men både laks og ørret passer ypperlig.

Ingredienser

(2 porsjoner)

  • 2 porsjoner laks (ca. 300 g, jeg brukte Salmalaks)
  • 2 porsjoner valgfri pasta (jeg brukte linsepasta)
  • 250 g cherrytomater
  • 2 ss créme fraîche (mager)
  • Ruccola
  • 2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • saften fra 1/2 sitron (spar den andre halvparten til servering)
  • Olje til steking 
  • Salt og pepper 

Oppskrift

  1. Ha noen ss olje i en stekepanne og varm opp på middels varme. Ha hele cherrytomater og hvitløksfedd i stekepannen, krydre med salt og pepper og legg ett lokk over pannen. La cherrytomatene dampe og bli møre under lokket (6-8 min). Pass på at varme ikke blir for høy slik at tomatene blir brent og rør litt rundt innimellom. I mellomtiden koker du pastaen. Når tomatene er blitt møre steker du laksen noen minutter på hver side i samme panne til den er gjennomstekt. Bruker du Salmalaks holder det å kun gi den en liten stekeskorpe. Du kan også velge å spise fersk Salmalaks rå. 
  2. Kok opp pasta som anvist på pakken. Når pastaen er ferdigkokt heller du av vannet og rører inn créme fraîche og sitronsaft. Tilslutt tilsetter du noen never med ruccola.
  3. Anrett pasta, laks og tomater på to tallerkner, krydre med salt og pepper og dryss gjerne litt ekstra sitronsaft over laksen.

Notater

  • Laks kan erstattes med annen type fisk som ørret eller torsk.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar