En frisk og kremet pastarett hvor laks spiller hovedrollen. Salmalaks gjør seg virkelig godt i denne retten men både laks og ørret passer ypperlig.
Ingredienser
(2 porsjoner)
- 2 porsjoner laks (ca. 300 g, jeg brukte Salmalaks)
- 2 porsjoner valgfri pasta (jeg brukte linsepasta)
- 250 g cherrytomater
- 2 ss créme fraîche (mager)
- Ruccola
- 2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
- saften fra 1/2 sitron (spar den andre halvparten til servering)
- Olje til steking
- Salt og pepper
Oppskrift
- Ha noen ss olje i en stekepanne og varm opp på middels varme. Ha hele cherrytomater og hvitløksfedd i stekepannen, krydre med salt og pepper og legg ett lokk over pannen. La cherrytomatene dampe og bli møre under lokket (6-8 min). Pass på at varme ikke blir for høy slik at tomatene blir brent og rør litt rundt innimellom. I mellomtiden koker du pastaen. Når tomatene er blitt møre steker du laksen noen minutter på hver side i samme panne til den er gjennomstekt. Bruker du Salmalaks holder det å kun gi den en liten stekeskorpe. Du kan også velge å spise fersk Salmalaks rå.
- Kok opp pasta som anvist på pakken. Når pastaen er ferdigkokt heller du av vannet og rører inn créme fraîche og sitronsaft. Tilslutt tilsetter du noen never med ruccola.
- Anrett pasta, laks og tomater på to tallerkner, krydre med salt og pepper og dryss gjerne litt ekstra sitronsaft over laksen.
Notater
- Laks kan erstattes med annen type fisk som ørret eller torsk.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂