En spennende lakserett med smaker fra middelhavet. 

Ingredienser 

(4 porsjoner)

  • 4 porsjoner laks 
  • 2 stk auberginer
  • 0,5 stk granateple, kjernene 
  • 1 stk sitron
  • 1 glass fetaost i olje
  • ca. 100 g cherrytomater 
  • Pinjekjerner
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Valgfritt tilbehør

  • pitabrød
  • Tzatziki
  • Couscous 

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 220 grader. 
  2. Del auberginen i ca. 1 cm tykke skiver og dryss godt med salt over skivene. La de ligge i ca 10 min slik at saften trekker ut før du tørker de godt med tørkepapir. Ha skivene i en bolle og vend dem i ca 4-5 ss olivenolje. Fordel auberginen utover et stekebrett og sett brettet i stekeovnen. Auberginen skal steke i ca. 30 min totalt.
  3. Ha laksefiletene i en ildfast form og krydre med salt og pepper. Når auberginen har stekt i ca. 15 min senker du temperaturen til 200 grader og setter laksen inn i ovnen sammen med auberginen. La laksen steke i 12-15 min til den er gjennomstekt. Auberginen er ferdigstekt når den er mør og gylden.
  4. Anrett aubergin, laks, cherrytomater og sitronskiver på tallerkner. Strø granateplekjerner, pinjekjerner og fetaost over retten og avslutt med å dryss oljen fra glasset med fetaosten over. Server med ditt valg av tilbehør. Jeg anbefaler tzatziki og pitabrød eller couscous. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar