Taco er så mye mer enn kjøttdeig og ost. I denne varianten med kylling møtes søtt og salt og lager en heidundranes fest for smaksløkene. Denne sunne tacomiddagen passer like godt på tacofredag som på en vanlig onsdag. Enjoy! 

Ingredienser 

(2 porsjoner) 

Kyllingtaco 

  • 2 stk kyllingfilet (eller ca. 300 g strimlet kylling)
  • 1 pose fajitaskrydder (eller valgfritt krydder)
  • 6-8 tacoskjell
  • 1 stk avoksado 
  • Lettrømme/gresk yoghurt/crème fraîch

Mangosalsa

  • 1 stk mango
  • 1 lime
  • 1/2 rødløk
  • 1 stk chili
  • Ca. 150- 200 g cherrytomater (eller 1 stor tomat)
  • Ca. 1/2 potte koriander 
  • Litt olje 
  • Salt og pepper 

Oppskrift

  1. Start med å lage mangosalsaen. Jo lengre salsaen får stå jo bedre smaker den. Del opp mango og tomat i biter og finhakk rødløk, chili og koriander. Fjern frøene fra chilien om du ønsker en mild salsa. Ha mango, tomat, rødløk, chili og koriander i en bolle og bland sammen med litt olje og saften fra en lime. Smak til med salt og pepper. 
  2. Del kyllingen i biter/strimler og brun i en panne sammen med litt olje. Tilsett (fajitas)krydder og stek til kyllingen er gjennomstekt. I mellomtiden varmer du opp tacoskjell som anvist på pakken. 
  3. Fyll skjellene med kylling, mangosalsa og avokado. Topp med rømme, frisk koriander og nyyyyyt!

Notater

  • Kylling kan erstattes med annen proteinkilde.
  • Tacoskjell Kan erstattes med lomper.
  • Inspirasjon til mangosalsaen er hentet fra matprat.no.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email