En deilig kyllingrett bestående av høstens grønnsaker. Sødmen fra de norske plommene og søtpoteten kombinert med den marinerte kyllingen byr på en smaksfest du ikke vil gå glipp av! 

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 600 g kyllingfilet (jeg brukte lårfilet)
  • 6 plommer
  • 3 stk middels store søtpoteter (eller 4 små)
  • 4 stk sjalottløk
  • 6 stk hvitløksfedd
  • 2 ss revet ingefær
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss honning 
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ss olje
  • Kanel
  • Salt
  • Pepper
  • Chiliflak

Oppskrift

  1. lag marinade ved å bland sammen 2 ss revet ingefær, 2 stk presset hvitløksfedd, 4 ss soyasaus, 2 ss honning, 2 ss eplecidereddik og 2 ss olje. Smak deg frem. Vend kylingen i marinaden og sett til side i minst 30 min – gjerne så lenge som mulig.
  2. Skjær søtpotetene opp i medaljonger med ca. 1/2 cm tykkelse, spre de utover et stekebrett og ringle over litt olje. Krydre med salt og pepper.
  3. Del opp sjalottløken og plommene i båter og skrell hvitløksfeddene. Ha litt olje nederst i en ildfast form og fordel løken, hvitløken og plommene utover formen. Legg kyllingen oppå og topp det hele med resten av marinaden som kyllingen lå. Til slutt drysser du litt salt, pepper og kanel på toppen. 
  4. Stek kyllingformen og søtpoteten på 200 grader i 20-30 min til kyllingen er gjennomstekt og poteten gylden og mør. Server gjerne med litt ekstra grønnsaker ved siden av.

Notater:

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email