Dette tror jeg (helt ærlig) er en av de beste hverdagsburgerne jeg har laget. Salt kylling og spekeskinke i kombinasjon med syrlig eple og søt dressing ble en skikkelig innertier her hjemme. Denne burgeren gir hverdagsmiddagen følelse av gourmet!

Ingredienser

(2 porsjoner)

Kyllingburger

  • 2 stk kyllingfilet
  • 4 stk spekeskinke
  • 1/2 søtpaprika
  • 4 skiver grønt eple
  • Salat
  • Salt og pepper
  • Hamburgerbrød (grove)

Dressing

  • 100 g Kesam (mager)
  • 1 ts Honning
  • 1/2 ts sitronsaft (lime)

Oppskrift

1. Krydre kyllingfileten med salt og pepper og stek i litt olje på middels varme til de er gjennomstekt. Stek spekeskinke i samme stekepanne. La skinken renne av seg på kjøkkenpapir.

2. Bland sammen ingrediensene til dressingen og sett til side. Smak til og tilsett mer honning eller sitronsaft etter smak.

3. Del eplet og paprika i tynne skiver og finn frem salaten.

4. Rist burgerbrødene i stekeovn eller brødrister (ikke nødvendig men anbefales!). Anrett burgeren etter ønske. Jeg smører dressing på begge burgerbrødene, så salat, eple, paprika, kylling og spekeskinke. Server gjerne med en sidesalat eller ovnsbakte potetbåter.

Notater

  • Hamburgerbrød kan erstattes med rundstykker, brødskiver, pitabrød eller ciabatta.
  • Spekeskinke kan erstattes med bacon.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email