Vær så god, her får du en sunn og god burger med deilig friskt tilbehør. Denne middagen passer til både hverdags og helg og kan nytes av store og små. Jeg serverte burgeren med grove burgerbrød men rundstykker, pitabrød og wraps passer også bra.

Ingredienser 

(2 personer)

Burger

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 2 burgerbrød
  • Ost (jeg brukte cheddar)
  • Aioli 
  • Vårløk
  • 1/2 chili
  • Koriander 
  • Salt og pepper

Ananassalsa

  • 1 boks hakket ananas
  • 10 cherrytomater
  • 2 vårløk
  • 1/2 liten rødløk
  • 1/2 potte koriander
  • Saften fra1/2 lime 
  • 1/2 ss honning (kan sløyfes)

Oppskrift

  1. Start med å lage ananassalsaen. Den kan gjerne lages dagen i forveien da den smaker aller best når smakene har satt seg. Hell vannet av ananasbitene og ha de i en bolle. Tilsett hakkede tomater, vårløk, rødløk, chili og koriander. Smak til med honning og lime og bland alt godt sammen.
  2. Lag kyllingburgere ved å blande kyllingkjøttdeig sammen med hakket vårløk, chili og krydder. Form to burgere og stek i litt olje i en panne til gjennomstekt. Legg osteskiver på burgeren på slutten av steketiden slik at osten smelter.
  3. Varm gjerne burgerbrødene noen minutter i stekepannen/brødrister og smør på et lag aioli. Serverer burgeren med ananassalsa. 

Notater

  • Vårløk og chili kan droppes i burgeren og du kan krydre den slik du ønsker. 
  • Aioli kan erstattes med tzatziki eller annen dressing.
  • Hermetisk ananas kan erstattes med fersk.
  • Honning kan erstattes med agave, ananasjuice fra boksen eller sukker (eller sløyfes).
  • Flere oppskrifter med kylling: https://www.tonjesmuskelmat.no/?s=kylling

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email